CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9677 RON DOWN | 1 USD = 4.6059 RON DOWN | 1 GBP = 5.7949 RON DOWN

Deputat AUR, semnal de alarmă: irakienii au făcut praf termocentrala Mintia

22 comentarii / 2200 vizualizări / 14 noiembrie 2023

”La nici măcar un an de la vânzarea Termocentralei Mintia „investitorii” irakieni au încălcat contractul de vânzare-cumpărare”, acuză deputatul AUR Dan Tănasă într-o interpelare parlamentară către ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

”Conform acestuia, până la punerea în funcțiune a noii centrale orice înstrăinare este interzisă, în schimb, au fost vândute peste 40 de tone de uleiuri împreună cu rezervoarele aferente, 5 kilometri de cale ferată și alte instalații, ceea ce ar trebui anuleze pe loc contractul iar termocentrala să revină statului român. După demolarea unor construcții din incinta Termocentralei Mintia s-a depozitat cantitatea de 3 kg de mercur, acid sulfuric, acid clorhidric, toluen fără protecție, electrolit KOH 28 preparat și solid, o substanță foarte periculoasă. Toate deşeurile rezultate din demolări au fost depozitate la gramadă, conductele de produse petroliere nu au fost curăţate, iar în depozitul termocentralei se regăsesc, amestecate, moloz, conducte de ulei, conducte de păcură, vată sticlată, tablă, mobilier din lemn şi termopan, un pericol major pentru mediu. Așadar, se poate observa în mod evident atitudinea dolosivă și reaua-voință a noilor proprietari, axați pe profituri rapide dar fără a respecta prevederile contractuale și importanța strategică a acestui obiectiv energetic. Este inacceptabil ca statul român să asiste pasiv la această distrugere și să accepte doar promisiuni vagi de investiții viitoare, care din păcate nu par deloc realiste” mai spune deputatul.

El îi cere ministrului, în consecință, să spună ce acțiuni va intreprinde cu privire la încălcările flagrante de la termocentrala Mintia și ce consecințe vor suporta investitorii în urma încălcărilor flagrante al contractului. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

22 Comentarii

 1. Domnu’ Virgil Popesco?!?… SRI?!.. Hellwig?!… neamtu’ din Kenya?!… careva?!
  E bine cu banutii’n buzunar, domnilor?!
  Va cam place “saorma cu de toate”… TRISTILOR!!!

 2. Nu avem niște interese iudeo-americane care stau în spatele investitorilor irakieni? Întreb.

  Altă întrebare. Domnul suveranist și colegii de la AUR cum au votat în achizițiile de armament de la Înalta Poartă, aaaaa pardon Partenerul Strategic?

  Domnii suverani, independenți, phatrioți de la AUR știu că nu avem infrastructura pentru tancurile Abrahams, care merg pe kerosen și că avioanele minune F-35, DACĂ vor veni, vor sta în hangare pe motiv că n-avem bani să le punem în aer așa cum stau F-16-urile în clipa de față? Adică niște bani dați absolut, dar ABSOLUT, degeaba.

  Au avut timp naționaliștii să se intereseze de lucrurile astea între două săruturi dulci date sioniștilor genocidali via filiera republicană americană?

  • Faci pe daşteptul ca să te autoamăgeşti că ai fii, dar eşti varză tocată care dai săruturi dulci la sinoiştii cu ochii înguşti, care l-au recrutat (cu ochii lor „frumoşi“?) şi pe domn profesor care nu e din neamul Corvinilor, cum cred fraierii care se uită la propaganda lui sinistră pentru comunism.
   Precizare pentru non-daştept: Sinologia şi sinoismul se referă la China şi la influenţele ei.

   • = controlul rapid total tehnologic al indivizilor supravegheati non-stop si legati total de tehnologie si identitatea digitala, în funcţiune deja în China, şi închiderea oamenilor în celulele lor sociale total controlate de catre partidul comunist.
    Şi China procedează la îndatorarea altor economii statale, ca şi alţi poli globali de putere, pentru a le prelua sau domina.
    Îndatorarea Muntenegrului de către China e un exemplu grăitor cum şi capitalul străin chinezesc este distructiv, Muntenegru fiind lider în ceea ce priveşte procentul datoriei externe faţă de China (jumătate din totalul datoriei externe), un împrumut al Muntenegru de miliarde de dolari de la o banca de stat din Beijing, China Exim Bank, pentru construirea primei porţiuni a unei autostrăzi către Serbia, crescând nivelul datoriilor Muntenegrului la 80% din PIB-ul său şi împingând ţara în faliment, ceea ce a condus la salvarea ei de către Uniunea Europeană, spre a nu fi falimentată sau preluată şi ocupată economic de China.

    • În 2020, Muntenegru avea o datorie externă de 103% din PIB pa mana Chinei.
     Stire din iulie 2021: „Cu ajutorul UE, Muntenegru a început să ramburseze împrumutul luat de la China pentru cea mai scumpă autostradă din lume”.
     „Graţie acordului de hedging, Muntenegru va plăti o dobândă de 0,88% în euro, în loc de 2% cât plătea în dolari americani” pentru China.
     Practic, Beijingul deținea un sfert din datoriile Muntenegrului, iar prima rată în contul împrumutului trebuia obligatoriu plătită în iulie. Dacă Podgorița nu putea plăti, contractul dădea dreptul Chinei de a accesa terenurile muntenegrene ca garanție.

     • E VORBA DE TERMOCENTRALA DE LA MINTIA DE IRAK CE ARE COADA VACII CU STAMPILA PRIMARIEI ORI ESTI PROST SAU AI CITIT IN STELE /.

     • Esti atat de orb sa nu vezi ca a intrat trolul bolnav anti-AUR pe noiembrie 14, 2023 la 18:38 pm si a deturnat discutia spre ura lui de dement stricat?

 3. Eşti confuz! E de la creieru-ţi prea mic? Sigur!

 4. E un etnic pe aici, multiubitor de Simeon, care nu poate să explice iubirea pe care acesta și partidul lui o au pentru statul criminal Israel și pentru Partenerul Strategic. La unii fac închinăciuni maaari de tot, iar în alții arunca cu banii puțini ai românilor săraci.

  Repet întrebarea: ce partid naționalist și suveran e ăsta care votează cu două mâini achiziționarea de armament scump și inutil și care sprijină necondiționat un stat etno-fascist care în ultimii 75 de ani face o epurare etnică continuă a populației palestiniene?

  • Esti prea prost ca sa vezi ce prost esti!

  • tu nu eşti etnic de nici un fel, eşti o somă tâmpă ahormonată? Te obsedeaza AUR, co-etnicule?

 5. Are dreptate cel care critica AUR. De ce il injurati domnule! Va este frica de adevar?

  • Nu pricepeti voi diplomatia AUR, hateri care nu vreti sa vedeti decat o versiune si doar unele aspecte, sau minciuni despre Maciuca si dosul lui Simion.
   Nu luati stirea din 7 noiembrie de la Europa Libera:
   Sute de ofițeri susțin un apel pentru naționalizare, limitarea drepturilor străinilor și apărarea „fondului biologic sănătos” .
   „Câteva sute de ofițeri în retragere sau rezervă susțin un apel lansat de deputatul AUR, generalul în rezervă, Mircia Chelaru. Apelul, o enumerare de măsuri centraliste și de mână-forte, a fost publicat pe platforma online a Alianței pentru Unirea Românilor (AUR).

   Sute de militari în retragere sau în rezervă susțin un apel lansat de deputatul AUR Mircia Chelaru, general în rezervă. Ei cer controlul „resurselor naturale”, refacerea patrimoniului național prin „necesară confiscare”, precum și interzicerea unor drepturi pentru românii cu dublă cetățenie.”
   Primii vizati sunt israelienii cu a doua cetatenie romana, iar asta e departe de a face jocuri „sioniste”.
   Si de unde stii ca sunt domn? Sa n-ai o surpriza daca imi umbli in chiloti.

   • S-a uitat și ea la cât de ghiolban ești și și-a dat cu presupusul. Mai rar gherțoi incult de sex feminin ca tine care să înjure ca la ușa cortului orice opinie critică la adresa lui Simeon.

    • Nu mai face pe mironosita, ca te-ai prezentat destul vorbind doar de Maciuca si dosul lui Simion si de obscenitati sexale de peste un an de zile, caci atacul la persoana ti-e natura de trol murdar.

     • O fi de la vârstă. Mulți înainte oricum.

      Probabil că idolii tăi au mai fost criticați pe aici și mai demult și de acolo ai tras mătălucă concluzia că e unul care-ți critică iubiții secreți de un (peste?!) an de zile! Doamne ferește de așa dambla…

      Cât despre limbaj, când vorbești cu un gibon turbat ca tine, care înjură la absolut orice comentariu, trebuie să i te adresezi pe măsură, altfel gibonul nu înțelege. Oricum tu nu știi, că ești prea prost să-ți dai seama (o fi de la cascheta ce-a presat căpățâna atât de mult timp?), dar mulți își bat joc de tine pe aici, nu doar „trolul”. Cel mai mult își bat joc însă ăia pe care-i aperi și care fac șmenuri evidente pe care tu le interpretezi, de fraier ce ești, ca pe niște jocuri politice rafinate făcute la nivel mondial.

     • Bagi gargara gonoreica din gat, de prost infatuat!

    • de prost infatuat. Esti gibonul care crezi ca toti sunt ca tine!

    • tot cu gandul la Maciuca lui Simion stai toata ziua?

  • Asta este esenta „criticilor” lui de peste un an pe aici, caci este in primul rand un trol bolnav, iar prostii si ticalosii ca voi nu detin „adevarul” ci doar vorbesc viclean ca l-ar sluji, desi nici nu au capacitatea au intentia de a-l afla.
   AUR a fost impins de acuzele tendentioase si ticaloase de legionarism si fascism venite de la PNL si echipa lor de galagie sa faca un joc diplomatic cu israelienii.

   • că acuzele tendențioase și ticăloase de aici îi vor determina să nu mai facă sluj în fața unor criminali de război. Și să nu mai îndatoreze țara asta și mai mult decât au făcut-o predecesorii lor cu care cică se bat.

    Auzi la el ce scuze penibile. Răii din PNL i-au dojenit și asta i-a obligat să pupe sioniștii. Cine știe, poate că alți răi îi dojenesc și pe restul politicienilor care fac prăpăd în țara asta.

    P.S. A-i critica pe bună dreptate pe cei de la care-ți iei lumină și-n care-ți pui ca prostu’ speranța nu te face trol.

    • Sau ticalosia proasta. Sictir.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998