CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Deputat conservator: ”Statul inchide spitalele pentru a favoriza clinicile private”

0 comentarii / 1264 vizualizări / 23 martie 2011

Prin închiderea și comasarea spitalelor, sub promisiunea solemnă de a construi altele într-un viitor apropiat, Guvernul Boc urmărește deturnarea banului public și privilegierea sistemului medical privat, afirmă deputatul conservator Tudor Ciuhodaru, în exclusivitate pentru Inpolitics.

”Privilegierea sistemului medical privat”
”Proiectul Guvernului Boc de a închide unele spitale și de a le comasa pe altele sub promisiunea că, peste ceva timp, cândva, vor fi construite noi spitale mărețe, este un proiect faraonic menit să privilegieze sistemul medical privat și să mai văduvească sistemul de niște bani publici. Până la urmă, cand nu ai spital și când, dacă îl ai, condițiile sunt cele care sunt, te duci la o clinică privată unde plătești dublu. Dar nu ai ce face, trebuie să bagi mâna în buzunar când nu îți este deloc bine.

”Ținta este deturnarea banului public”
Pe de altă parte, proiectul reconstrucției de spitale este unul faraonic care nu poate fi pus în practică. E criză, trăim în România, ce investitor vine să se apuce de un astfel de proiect care va ține, sigur, 20-30 de ani? S-a anunțat elaborarea de studii de fezabiltate. De ce nu se folosesc cele vechi, cele deja existente? Studiile acestea costă bani și asta se și dorește, deturnarea unuor fonduri publice”, explică deputatul Tudor Ciuhodaru. (Răzvan Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998