CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Deputat PNL: ”Armata UE satisface interesele strategice ale Rusiei”

0 comentarii / 2535 vizualizări / 25 septembrie 2016

Deputatul PNL Daniel Gheorghe critică extrem de tăios, într-o declarație politică, ideea armatei europene agreată de Bruxelles și de președintele Iohannis, afirmînd că aceasta e ”o inutilitate” care ”statisface interesele Rusiei”.

”Recent, în contextul întâlnirii la vârf a Uniunii Europene, care a avut loc la Bratislava, s-a luat în calcul şi înfiinţarea unei armate europene. Acest lucru mie mi se pare că nu ţine deloc cont de realismul politic şi nu vine decât să dubleze rolul pe care-l joacă NATO în acest moment.

NATO, cea mai importantă alianţă politico-militară la nivel global, asigură securitatea Europei încă din anul 1949. Aşadar, nu ştiu de ce ar fi nevoie de o armată europeană. O armată europeană ar însemna o dublare a unei birocraţii politico-militare şi ar însemna o creştere a costurilor, în contextul în care foarte multe din ţările europene refuză să plătească chiar şi acei 2% de la bugetul naţional către sectorul de apărare şi siguranţă naţională(…)

În contextul actual, acest lucru nu poate decât să satisfacă interesele geostrategice ale Rusiei şi să nască o divizare tot mai mare în rândul statelor membre ale UE.

Aşadar, cred că trebuie să spunem un nu categoric armatei europene, o inutilitate şi încă un adaos birocratic fără rost, care face parte din aceeaşi politică haotică şi confuză cu care ne-a învăţat în ultima perioadă Bruxelles-ul, un Bruxelles tot mai puţin capabil să lege lumea euroatlantică şi care transmite tot mai multe ocheade Rusiei şi puterilor din jurul Europei” afirmă liberalul. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998