CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Deputat PNL, curaj nebanuit: E timpul sa reglementam Facebook, sa nu ne mai bage pumnul in gura!

7 comentarii / 4593 vizualizări / 11 ianuarie 2021

Deputatul PNL Daniel Gheorghe ia taurul de coarne în scandalul rețelelor sociale și propune, într-o postare încă prezentă pe Facebook, măsuri anti-trust la nivelul Big Tech.

”La începutul sec. XX, un președinte american republican, subliniez republican, Theodore Roosevelt a inițiat legislația anti-trust care a spart marile monopoluri industriale apărute în epoca expansiunii nelimitate din a doua jumătate a sec. XIX, lucru care a dus la echilibrarea economiei americane și la asigurarea climatului de bunăstare si dezvoltare durabilă care a marcat Statele Unite ale Americii în întreg secolul XX.
Acum este timpul ca un nou set de măsuri anti-trust să fie aplicate și în ceea ce privește giganții „Big-Tech”.
Pornind din Statele Unite si extinse la nivel global, adoptate de fiecare națiune suverană în parte, acest pachet anti-trust aplicat marilor companii din segmentul rețelelor de socializare și al mediile sociale digitale este imperios necesar pentru a tempera abuzurile celor care controlează aceste rețele cât si pentru a crește gradul de competitivitate pe piață.

Nu putem permite ca Facebook, Twitter ori alții din acest segment extrem de influent astăzi să ne bage pumnul in gură cu „standardele comunității” si tot felul de reglementări scoase din burtă care calcă în picioare demnitatea umană, legi naționale, tratate internaționale și Constituții democratice!

Omenirea nu poate permite dictatura „Big-Tech”, fiecare națiune trebuie sa vegheze la apararea libertății de expresie și să nu permită eludarea legilor de către giganții erei digitale, atât în ceea ce privește drepturile fundamentale ale omului cât și sub aspectul financiar-fiscal care nici el nu este deloc limpede în ceea ce vizează capacitatea națiunilor de a încasa taxele legitime din activitățile derulate de sectorul big-tech pe teritoriul lor.
Anarhia digitală nu poate fi decât un factor de destabilizare generală și o amenintare directă la siguranța națională a fiecărei țări în parte!
Soluții în fața acestei vulnerabilitati globale există: legi anti-trust aplicate la nivel internațional, amenzi foarte aspre, proporționale cu profiturile, aplicate împotriva tuturor abuzurilor „Big-Tech” și nu în ultimul rând un control fiscal real asupra acestor mega-afaceri care tind să se transforme în imperii digitale care dictează în mod obraznic, arbitrar si nedemocratic însuși viitorul omenirii!” scrie Daniel Gheorghe. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

7 Comentarii

 1. Lăudabil

 2. Nu suport Pnl ,dar acest deputat este chiar de laudat !

 3. Nu cred ca-i vorba de ,,curaj nebanuit”, desi asa pare la prima vedere. Ceva se intampla zilele astea la nivelul elitelor. Politicieni din Franța și din Germania au condamnat la randu-le Facebook. Reacția deputatului PNL se înscrie intr-un trend european. Deocamdată e singurul din Romania care a dat o astfel de declarație.

 4. Țineți minte primul tur al alegerilor? Când Klaus s-a panicat de 100 de mii de urmaritori apăruți din senin? Dar pe urma a văzut că erau ai lui plantați in curtea fb?
  Despre ce vb? E unul care latră și nimeni nu îl.baga in seama!
  Dnule BTI savurati ultimele zile de libertate jurnalistica! Azi mâine va vor închide și pe dvs!

  • Primul tur când a candidat prima data stearpul!

 5. Aiurea…asta e peeseedee deghizat in pdnl…

 6. […] ”La începutul sec. XX, un președinte american republican, subliniez republican, Theodore Roosevelt a inițiat legislația anti-trust care a spart marile monopoluri industriale apărute în epoca expansiunii nelimitate din a doua jumătate a sec. XIX, lucru care a dus la echilibrarea economiei americane și la asigurarea climatului de bunăstare si dezvoltare durabilă care a marcat Statele Unite ale Americii în întreg secolul XX.Acum este timpul ca un nou set de măsuri anti-trust să fie aplicate și în ceea ce privește giganții „Big-Tech”.Pornind din Statele Unite si extinse la nivel global, adoptate de fiecare națiune suverană în parte, acest pachet anti-trust aplicat marilor companii din segmentul rețelelor de socializare și al mediile sociale digitale este imperios necesar pentru a tempera abuzurile celor care controlează aceste rețele cât si pentru a crește gradul de competitivitate pe piață, scrie inPolitics. […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998