CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Deputat PNL, declaratii-soc: ”Din păcate, ultimii 27 de ani ne-au adus o revolutie a modernizarii”

1 comentariu / 2190 vizualizări / 12 iunie 2017

De ce este România unica țară europeană în care peste 50% dintre gospodării au WC în fundul curții și în care se mai ară ogorul cu plugul?
Răspunsul e simplu: pentru că are parlamentari care văd lucrurile precum deputatul PNL Dumitru Mihalescul. Acesta cere, de la tribuna Camerei, nici mai mult, nici mai puțin decît păstrarea în funcțiune și perpetuarea, în viitor, a mijloacelor arhaice de producție, precum moara de cereale ori războiul de țesut și deplînge modernizarea tehnologică de după căderea comunismului.

Cîteva extrase din stupefianta declarație, rostită în parlament:

„Din păcate, ultimii 27 de ani care au trecut peste România democratică, pe lângă evoluţiile economice şi sociale favorabile, ne-au adus şi o revoluţie a modernizării, care, prin pasivitatea totală a autorităţilor, a călcat în picioare practic tot ceea ce ne defineşte ca popor. Nu cred că sunt singurul care constată faptul că doina românească nu mai stârneşte emoţii pentru prea mulţi români, (…) că inul din cămăşile româneşti este dat pe plasticul fabricilor din Asia cu etichete de marcă, că tot ce vine din exterior este, chipurile, mai bun decât ceea ce facem noi sau ceea ce ne-au învăţat strămoşii să facem.
Nu trebuie să ne lăsăm copleşiţi de mirajul creşterii economice, a exploziei industriilor şi să ignorăm cu totul ceea ce ne defineşte pe noi ca români (…)Nu suntem singura ţară pe care modernizarea a transformat-o. Aşa s-a întâmplat peste tot în statele dezvoltate din Occident şi, ulterior, toate aceste state au regretat că nu au ştiut să-şi conserve mai bine identitatea lor naţională şi să-şi salveze adevărata avere, adevăratul patrimoniu naţional. Noi, românii, mai avem o şansă. Încă mai putem salva din faţa tăvălugului modernizării multe dintre elementele identităţii noastre naţionale. Încă mai avem case de lemn care pot fi salvate, încă mai putem salva vâltoarea (mașină de spălat rudimentară, care folosea cursul rîurilor n.n.) din sat sau moara de cereale, încă mai putem salva minunile cusute pe pânza albă a veşmintelor tradiţionale” mai spune deputatul, în declarația sa. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. nu aceasta este cauza wc in fundul curtii ci faptul ca politica si statul s a ocupat cu furtul banilor publici in loc sa I foloseasca in retele de apa canalizare si electrificarea tuturor gospodariilor.identitatea nationala se pastreaza prin sprijinirea familiei traditionale si respingerea aberatiilor ce nu au nimic de a face cu religia si cultura romanului..asta nu inseamna excluderea modernismului

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998