CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9744 RON DOWN | 1 USD = 4.7191 RON DOWN | 1 GBP = 5.7415 RON DOWN

Deputat PNL: Fermierii trebuie despăgubiți pentru ”perturbările” produse de ucraineni

4 comentarii / 1245 vizualizări / 7 martie 2023

Deputatul PNL George Stângă solicită ministerului Agriculturii, într-o interpelare parlamentară, asigurarea despăgubirilor pentru fermierii români care aprope au fost falimentați de cerealele ucrainene aduse în România.

”Dacă fermierii români ar vinde acum produsele din recolta de anul trecut, aceștia nu și-ar putea acoperi nici măcar costul de producție. În acest moment, putem spune că acești agricultori trec prin faliment. Sprijinul pe care România îl acordă Ucrainei este unul esențial, care trebuie să continue fără echivoc. Totuși, având în vedere perturbările create și modul în care sunt afectați fermierii români de numărul mare de produse agroalimentare ucrainene ajunse pe piața românească, dacă nu sunt luate măsuri care să vină în sprijinul fermierilor români, aceștia vor fi în scurt timp într-o situație critică. Tocmai de aceea, dle ministru, aș dori să-mi transmiteți care sunt demersurile pe care le-ați întreprins pentru a-i proteja pe fermierii români, precum și dacă aveți în vedere crearea unei scheme de ajutor pentru cei afectați de perturbările din piață”. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

 1. Nu e mai usor sa interzici produsele non-UE pe teritoriul Romaniei, sub orice forma? Inclusiv transportul, procesarea, etc? Dupa un an de „Slava”, e timpul sa oprim pomenile pentru ucrainenii hrapareti si culdusi.
  Nu e mai usor sa asiguri piata producatorilor autohtoni, adica romani ?
  De despagubiri nu avem bani, iar daca sunt, ele se duc la smecheri si corporatii straine.

  Ungaria cum poate si noi nu?

 2. Eu vad ca cea mai mare primejdie pentru Romania ar fii o ucraina super inarmata si deosebit de agresiva.
  De fapt in toata perioada URSS ucraina era cea mai mare profitoare in special in parea de vest a urss, In Maramuresul istoric si mai ales in Bucovina de nord si in Basarabia de sud.

  • Total de acord.Dupa disparitia URSS au promovat o politica de putere europeana,cata mizerie au facut Romaniei timp de 5 ani ptr.tratatul semnat de tapul Constantinescu ca sa putem adera la UE.Nu cred ca mai au o sansa de revenire dupa razboiul acesta in urmatorii 20-30 de ani.Lumea se va plictisi de ei si de plangerile lor,vor aparea alte stiri „bomba”care vor pune in umbra acest razboi.Vezi hotararea Congresului American care a declarat China pericol exitential ptr. SUA.

 3. Orice ajutor acordat(militat in special) ucrainei reprezinta bani platiti de fiecare dintre noi ,plasati de catre iohanis, in detrimentul statului Roman.Cine a autorizat ca iohanis sa golesca rezervele militare si sa trimita asa zisii „voluntari ” in ucraina ,ce lege a incalcat.?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998