CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9746 RON DOWN | 1 USD = 4.6864 RON DOWN | 1 GBP = 5.7433 RON DOWN

Deputat PNL: Romania sa plafoneze pretul carburantilor dupa model occidental

2 comentarii / 1755 vizualizări / 16 mai 2022

”Pachetul „Sprijin pentru România” nu cuprinde și măsuri pentru a contracara prețurile record ale combustibilului pentru cetățeni și companii, singurele măsuri prezentate fiind cele pentru marii transportatori constând într-un sprijin de doar 50 de bani pe litru” constată deputatul PNL Radu Moisin într-o interpelare către ministrul Finanțelor, Adrian Câciu.

”Până acum, 15 state europene au decis implementarea unor măsuri pentru sprijinirea cetățenilor și companiilor, de pildă: Slovenia și Ungaria au plafonat prețul combustibilului luând ca bază prețul cel mai scăzut practicat de benzinăriile din țară, Franța aplică o reducere de 15 eurocenți/litru la prețul combustibilului și a alocat o sumă considerabilă pentru transportatori, iar Belgia, Portugalia și Polonia au optat pentru reducerea TVA și/sau a accizelor.1 Astăzi, un litru de motorină standard costă 7,6 lei în Slovenia și 6,4 lei în Ungaria (țări cu venituri ale populației mult mai mari față de noi), în timp ce în România prețul este de 8,8 lei. Având în vedere că aceste prețuri uriașe din România afectează în mod grav atât populația, cât și companiile, ducând la o spirală inflaționistă în toată economia, doresc să vă adresez următoarea întrebare: Aveți în vedere măsuri pentru plafonarea prețului la combustibil în România, pe modelul țărilor din Vestul și Centrul Europei?” sună întrebarea liberalului către ministrul Finanțelor. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Si cum se mai carpeste bujetul secătuit de pandemie? Pardon, secat de profitorii din pandemie? Și cu banii mai cumpăra generalul Maciucambos armele de la americani!
    Lasa bre ca e bun prețul! Nu ati văzut? Parca sunt mai multe mașini pe strada acum la 8 lei decât când era 5.70

    • Să știi că așa e! Nicio diferență în trafic! Nu-mi vine să cred…
      Pe de altă parte, ia să nu intre NIMENI, dar NIMENI în benzinării 1-2 zile, să vezi ce scad prețurile…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998