CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Deputat PNL: ”Schimbam definitia familiei, dar credem ca bataia e rupta din rai”

1 comentariu / 2196 vizualizări / 9 octombrie 2018

„Redefinim familia prin referendum şi aruncăm în derizoriu drama din interiorul ei, violenţa domestică” afirmă deputatul PNL Mara Calista într-o declarație politică, în contradicție vădită că poziționarea propriului partid.

”Cel mai grav mi se pare faptul că organizaţia care susţine că apără familia, „Coaliţia pentru familie”, în înverşunarea cu care militează pentru redefinirea familiei, bagatelizează o problemă reală a societăţii, respectiv fenomenul violenţei în familie.
Când spui că zecile de mii de agresiuni comise în familie faţă de femei şi copii sunt doar accidente, când arunci în derizoriu suferinţa şi umilinţa victimelor, mă văd nevoită să vă amintesc că, înainte să ne ocupăm de definiţii şi să stigmatizăm oameni pentru că sunt diferiţi, trebuie să recunoaştem că avem datoria legală, morală şi creştină să îi apărăm pe cei agresaţi şi să pedepsim agresorii, pornind de la a accepta realitatea.

”Apărăm familia tradiţională şi dăm muzica mai tare, să nu se audă suspinele femeilor şi ale copiilor”

Datele oficiale arată că numai anul trecut au fost raportate la poliţie peste 20.000 de fapte de violenţe între membrii familiei, care includ loviri, violuri, agresiuni sexuale şi omoruri. În realitate, 75% dintre cazuri sunt neraportate.
O femeie din 10 este agresată în interiorul familiei, iar singurul instrument de apărare este ordinul de protecţie, încălcat adesea de agresori.
Degeaba schimbăm definiţii ale familiei, dacă majoritatea încă mai crede că „bătaia e ruptă din Rai”, iar o palmă, două nici nu contează. Aceasta să fie familia tradiţională pe care o apărăm, în care punem gunoiul sub preş şi dăm muzica mai tare, să nu se audă suspinele femeilor şi ale copiilor?” se mai întreabă, retoric, deputatul liberal. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Chiar merita comentate declaratiile duduii Calista?!De altfel, 99% din declaratiile politice nici nu sunt facute de parlamentari, ci de staff-ul de la cabinete ori de la grupul parlamentar….Alesii doar le semneaza, fiindca nu au timp sa compuna, sunt ocupati cu trebile tarii…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998