CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9702 RON DOWN | 1 USD = 4.5369 RON DOWN | 1 GBP = 5.7250 RON DOWN

Deputat PNL: ”Serviciile secrete sa nu se mai bage peste politica”

1 comentariu / 2255 vizualizări / 9 septembrie 2019

Serviciile secrete autohtone, dar și președintele Klaus Iohannis, sunt criticate de către deputatul PNL Daniel Gheorghe, care, într-o declarație parlamentară, atrage atenția asupra amplorii luate în România de atentatele la siguranța cetățenilor și la lipsa de implicare a autorităților.

”Vedem o disproporţie a felului în care instituţiile de forţă din România – Poliţia, Parchetul, Serviciile Secrete – se raportează la micile infracţiuni, în raport cu marile infracţiuni(…)România este o ţară unde dacă dai două ouă la un doctor eşti penal şi corupt, iar dacă te trezeşti că omori oameni, faci trafic de persoane eşti o persoană asupra căreia evident că nu pot plana bănuieli şi suspiciuni pentru că, nu-i aşa, trebuie să probăm vreo 30-40 de ani traficul de droguri sau traficul de persoane – cam aici s-a ajuns în România.
Cred că ar fi timpul ca în România fiecare să stea la locul lui. Politica s-o facă politicienii, iar ordinea publică s-o facă poliţiştii, s-o facă procurorii, s-o facă oamenii din structurile de securitate. Să nu se mai bage structurile de securitate şi de siguranţă peste politic, deoarece vedem cum de foarte multe ori se dă o importanţă exagerată unor cauze care, de fapt, nu prezintă pericol public” afirmă liberalul.

De critici nu scapă nici președintele, care nu consideră aceste chestiuni suficient de importante pentru a fi dezbătute în CSAT: ”România are obligativitatea să treacă toate aceste mari infracţiuni – indiferent că vorbim de viol, de crimă, de reţele de crimă organizată, de mafii internaţionale, de trafic de persoane, de trafic de droguri – drept prioritate de siguranţă naţională şi ar trebui să fie considerate vulnerabilităţi care să fie pe masa CSAT. Şi ar fi foarte important ca aceste Servicii Secrete din România, care sunt extrem de bine plătite şi sunt mai numeroase decât oriunde în Europa Occidentală, să se ocupe în primul rând de aceşti criminali, de aceşti indivizi care ucid, care violează şi care distrug o societate, şi care distrug echilibrul unor comunităţi. Acolo ar trebui să cadă tot accentul. Aşadar, siguranţa cetăţeanului trebuie să vă fie pe primul plan, iar nu statisticile instituţiilor de forţă” mai spune deputatul. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Pasare rara domnul parlmentar, pe cale de extinctie…dar naiv. Sau fricos, ca nu-si duce ideile pana la capat…cum ar fi ca Romania a devenit ferma bio a lumii (e adevarat ca bazele le-a pus Ceausescu cu alimentatia rationala si exportul de „alte nationalitati”, dar s-a lucrat si dupa…), am devenit „exportatori” de materie prima, organica (!), cu largul concurs al celor nominalizati de domnul Gheorghe…In Europa e dezincriminata prostitutia, adica omul face ce vrea cu organismul propriu, dar e pedepsit beneficiarul… Ce te faci, insa, cand „beneficiarul” e prietenul presedintelui vechil, ca asa e el „ocos” de partea stapanilor de tot felul, indiferent de ideologie…Poate ca de-aici s-ar cuveni sa incepem, daca am avea ceva verticalitate…ca femeile, copiii se duc dupa cerere si ar trebui identificata adresa cererii, asa cum (degeaba) s-a identificat cererea taierilor demente de paduri…si iar Iohanis a fost de partea beneficiarilor…E nevoie de mai mult decat de o luare de pozitie, sa nu uitam ca raul e mai adanc si mai consolidat, pedofilia a fost apanajul elitelor fara de lege, doctori, magistrati, inalti prelati, cu sustinere si protectie politica si nu cred ca s-au schimbat lucrurile…doar ca nici nemernicii aia n-au sperat ca vor avea aliati in institutii ale statului…pana si Thailanda e stat de drept fata de Romania…
    P.S. Pare ca operatiunea sorosista „inlocuiti statul cu ONG-uri!” e pe cale de rezolvare, pana si Justitia e „supervizata” de aceste insailari #iste, ca sa nu mai pomenim de ONG-urile pe adoptii, pe transplanturi care, practic, coordoneaza aceste activitati….Asa ca „daca nema putirinta, ce mai chichirez galceava?!”

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998