CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9744 RON DOWN | 1 USD = 4.7191 RON DOWN | 1 GBP = 5.7415 RON DOWN

Deputat PSD denunță relația ocultă dintre directorul Transelectrica și averea familiei Cîțu

4 comentarii / 3438 vizualizări / 12 octombrie 2022

Actualul director al Transelectrica își datorează funcția unei afaceri foarte dubioase, mai precis el beneficiind de faptul că tatăl său, fost prefect PNL de Vîlcea, e cel care a retrocedat abuziv familiei lui Florin Cîțu celebra pădure de 75 de ha din stațiunea montană Voineasa, acuză PSD, printr-o interpelare a deputatului Daniel Ghiță.

”Am fost sesizat asupra unor alte cheltuieli uriașe și nejustificate ale companiei de stat Transelectrica SA, în fruntea căreia se află directorul general Constantin-Cătălin Nadolu, numit această funcție de un an și cîteva luni (în 25 iunie 2021), cunoscut drept un apropiat, un promovat și un protejat al fostului premier liberal Florin Vasile Câțu, a carui singură experientă managerială de o viață a fost cea contabil la Palatul Copiilor din Râmnicu Vâlcea, post în care a fost uns grație tatălui său, Mircea Nadolu, fost subprefect și prefect PNL al județului Vâlcea (și amic profund îndatorat al fostului prim-ministru Câțu, pe ai cărui părinți i-a ajutat să dobândească, fără drept, 75 de hectare de pădure în stațiunea montană Voineasa). Sub conducerea executivă a lui Nadolu junior, profitul Transelectrica s-a înjumătățit în primul semestru al acestui an comparativ cu primul semestru al anului trecut” afirmă deputatul PSD.

”Într-un asemenea context, printr-un anunț postat recent pe SEAP, Transelectrica a anunțat achiziționarea prin licitație a 41 de autovehicule noi atât de teren cât și de oraș, cu suma totală de 4.068.214 lei, care echivalează cu circa 815.000 de euro, rezultând că prețul mediu al unui autoturism este în jur de 20.000 de euro. Mai este de semnalat faptul că, în procedura de licitație, sunt implicate 28 de persoane cu funcții de decizie în cadrul Transelectrica, ceea ce înseamnă că un decident se ocupă de achiziționarea a cel puțin unui autovehicul” mai acuză Ghiță, care solicită explicații oficiale de la premierul Ciucă și de la miniștrii Economiei și Energiei. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. În calitate de Demnitar(parlamentar) al României, depuneți, cu numar de înregistrare(conform OUG nr.27/2022, Plângere Penala la Ministerul Justitiei și la Parchetul General si la CSM aceste infractiuni de mai sus.
    Tot, ca Demnitar al României, cereți în luările dvs. de cuvânt din.Parlament, Ministrului Justiției C. Predoiu și Procurorului General Gabriela Scutea stadiul cercetarilor și măsurile dispuse de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

  2. Despre parte cu pusul în funcție a directorului respectiv pot fi întrebări. Dar când începi să zburzi pe câmpii când ești doar “neștiutor”, sau poate rău intenționat, ca și deputat, nu ai nici o scuză. La prețul de 20.000 euro, autoturism de teren se încadrează un singur model. Duster. Made in România. Faptul că toți directorii apar în documentația de licitație e datorită legii. Cei care au dubii față de procedura, privind incompatibilitatea și criteriile de incompatibilitate, poate depune plângere. Era o vorbă, când ești “prost” de mic, după ce ajungi în parlament doar te joci. Sunt convins că Vasile Câțu și-a pus oameni și a fost cel mai prost PM. Dar am pretenția de la parlamentari să cunoască legea.

  3. […] ”Am fost sesizat asupra unor alte cheltuieli uriașe și nejustificate ale companiei de stat Transelectrica SA, în fruntea căreia se află directorul general Constantin-Cătălin Nadolu, numit această funcție de un an și cîteva luni (în 25 iunie 2021), cunoscut drept un apropiat, un promovat și un protejat al fostului premier liberal Florin Vasile Câțu, a carui singură experientă managerială de o viață a fost cea contabil la Palatul Copiilor din Râmnicu Vâlcea, post în care a fost uns grație tatălui său, Mircea Nadolu, fost subprefect și prefect PNL al județului Vâlcea (și amic profund îndatorat al fostului prim-ministru Câțu, pe ai cărui părinți i-a ajutat să dobândească, fără drept, 75 de hectare de pădure în stațiunea montană Voineasa). Sub conducerea executivă a lui Nadolu junior, profitul Transelectrica s-a înjumătățit în primul semestru al acestui an comparativ cu primul semestru al anului trecut”, afirmă deputatul PSD Daniel Ghiță, citat de inpolitics.ro. […]

  4. […] ”Am fost sesizat asupra unor alte cheltuieli uriașe și nejustificate ale companiei de stat Transelectrica SA, în fruntea căreia se află directorul general Constantin-Cătălin Nadolu, numit această funcție de un an și cîteva luni (în 25 iunie 2021), cunoscut drept un apropiat, un promovat și un protejat al fostului premier liberal Florin Vasile Câțu, a carui singură experientă managerială de o viață a fost cea contabil la Palatul Copiilor din Râmnicu Vâlcea, post în care a fost uns grație tatălui său, Mircea Nadolu, fost subprefect și prefect PNL al județului Vâlcea (și amic profund îndatorat al fostului prim-ministru Câțu, pe ai cărui părinți i-a ajutat să dobândească, fără drept, 75 de hectare de pădure în stațiunea montană Voineasa). Sub conducerea executivă a lui Nadolu junior, profitul Transelectrica s-a înjumătățit în primul semestru al acestui an comparativ cu primul semestru al anului trecut”, afirmă deputatul PSD Daniel Ghiță, citat de inpolitics.ro. […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998