CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9745 RON UP | 1 USD = 4.7430 RON UP | 1 GBP = 5.7323 RON DOWN

Deputat PSD, despre ipocrizia #Reziștilor: Azi plîngeți drama bătrînilor, ieri vă revolta ”România gurilor știrbe”

10 comentarii / 2995 vizualizări / 12 iulie 2023

”Scandalul căminelor de bătrâni relevă fără echivoc că nu suntem o țară capabilă să-și protejeze seniorii așa cum merită. E trist, dar real. Ar fi trebuit făcute mult mai multe pentru ei, ar fi trebuit, scăpați de iadul comunist, în 1989, să ne implicăm mai mult pentru părinții și bunicii noștri. Poate de aici încolo vom înțelege mai bine care ne e datoria” scrie, pe Facebook, deputatul PSD Radu Cristescu.

”Dincolo de asta, însă, mă frec la ochi de cîteva zile și nu pot crede ce văd. De ani de zile, bieții noștri bătrîni sunt călcați în picioare, umiliți, înjurați chiar de o anume parte a societății cu mîndrie intitulată tefelistă. Emanație a dreptei românești, că a fost vorba, în timp, de PNL, PD, USR, PLUS șamd. Pentru ei, bătrînii au fost mereu vinovații de serviciu pentru nenorocirile din țară. Pentru simplul motiv că votau stînga.

Vă amintiți de manifestul electoral ”Matusalem votează”, al distinsului intelectual progresist Mircea Mihăieș?

„M-am săturat de votul bătrînilor înfricoşaţi! M-am săturat ca destinul meu de om activ să fie pecetluit de spaimele, frustrările, hachiţele nevrotice ale unei armate în derivă, ale celor care s-au adaptat de minune la situaţia de cerşetor, după ce o viaţă întreagă au fost simple dispozitive de ventilare a idioţeniilor comuniste. Luaţi la bani mărunţi, ei sînt tocmai generaţia care prin indiferenţă, supuşenie, laşitate şi oportunism la scară naţională au adus ţara la starea de faliment din 1989. Ei sînt aplaudacii din fabrici şi uzine, ei au patentat feluritele tehnici ale furtului de la locul de muncă, ei au adus la perfecţiune dublul limbaj. Ei ne îndemnau şi pe noi să le urmăm exemplul. I-am avut profesori, ne sînt rude şi vecini. Ei ne-au vrut schizofreni, învăţîndu-ne de mici „să nu spunem din casă”, ei ne-au învăţat ce e lenea, neruşinarea şi minciuna”.

Vă amintiți cum distinsul stîlp al protestelor #Rezist, Gabriel Liiceanu, dădea de pămînt cu bătrînii care votau PSD în articolul ”România gurilor știrbe”?

”Am văzut oamenii scoși de PSD într-o piață a Piteștiului. I-am văzut „manifestându-se”, unii dintre ei spunându-și păsul în fața unui microfon, șuierând cuvintele care se strecurau, molfăite, prin șanțurile din gură”.

Urît, dle.Liiceanu, urît și trist!
Să văd acum acești campioni ai urii față de seniori apucați brusc de epifanii, să-i văd loviți dintr-odată de compasiune, indignare, grijă, empatie, să le văd lacrimile de crocodil șiroindu-le pe obrajii bine hrăniți pe la talk-showuri, asta mi se pare suprema ipocrizie, ca să nu spun ticăloșie în stare pură.

Vă amintiți cum tefeliștii aruncau cu bănuți acum cîțiva ani în bătrînii care protestau la un miting PSD de la Iași și jubilau că unii necăjiți chiar adunaseră bănuții de pe joc, ca pentru o pîine? Vă amintiți cum cinismul, jegoșenia lor morală i-a împins să se folosească fără scrupule de un biet bătrîn centenar, cărîndu-l în Piața Victorie pe ger ori caniculă, ca să dea bine la imagine? Să mai amintesc de foarte vocalul acum domn Cioloș, care, cu epoleții Securității pe umeri, se asigura în comunism că o distinsă bătrînă pe nume Doina Cornea nu va răsturna regimul comunist?

Bocind pe toate canalele drama bătrînilor – deveniți, brusc, ”bunici” – din azile, dreptacii globalist-progresiști fac ce știu ei cel mai bine, dintotdeauna: se cocoață pe suferința semenilor doar ca să-și urce sacii goi în căruța puterii. Cu speranța că îi vor umple!…” mai scrie deputatul. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

10 Comentarii

 1. Nu plânge nimeni pe nimeni, Aici este vorba exact de ceea ce a făcut și PSD-ul și anume de acumularea de voturi. Se dă bătălia preelectorală pe aceeași masă de votanți numită sarcastic seniori (unde-or fi senioarele?). Seniorii ăștia de care voi acum vă preocupați v-au dat vouă, pesediștilot, voturile în toate campaniile electorale. Dar chiar Cristescule, când o să vă preocupe pe voi cu adevărat de soarta juniorilor din România. Viitorul acestei țări arată mult mai jalnic decât seniorii voștri. Ăștia și-au trăit traiul și și-au mâncat mălaiul. Dar juniorii vor fi obligați să vă plătească vouă pensiile nesimțite și datoriile imense acumulate la bugetul pomenilor electorale. Sau poate nu vor mai plăti și vă vor lăsa cu ochii în tavan ca să aveți la ce medita voi, seniorii de mâine!

 2. -schimba cu ceva SITUATIA?

 3. Corect ce spune. Numai ca toti vorbesc fara a face nimic din pozitia in care ar putea face, daca ar avea ceva in cap in afara de a fura si a fi sluga. Toti sunt partasi la faradelegile pe care acum le infiereaza. Ce este puzderia de directii, autoritati, agentii care nu fac nimic doar consuma bani? De ce nu sunt desfiintate? Cata economie s-ar face? Aici sunt banii dvs…………..

 4. 1. Primaria Voluntari si Ministerul familiei nu au in obiectul de activitate avizarea si monitorizarea caselor de batrani. Si daca ar fi stiut si ar fi fost avizati orice amestec in activitatea acestora era ABUZ IN SERVICIU.

  2. Responsabilitatea avizarii si monitorizarii activitatilor caselor de batrani revine direct Consiliului judetean, presedinte domnul Hubert Thuma, PNL, si DSP care este tot in subordinea Consiliului judetean.

  3. Despre situatia din aceste asezaminte se stia de pe vremea Guvernului Catu, ministru muncii doamna Turcan, ministru de interne domnul Bode. Toti membri PNL.

  4. In anul 2023 in februarie a fost informat INCLUSIV domnul Ciuca, sef PNL, PREMIER, care trebuia sa il avertizeze pe domnul ministru muncii Budai sa faca control, iar politia si procuratura sa ua masuri si sa nu stea la „poarta de la Caracal”

  Chiar daca stia doamna Firea NU putea sa ia nici o masura pentru ca Ministerul familiei nu are competente in monitorizarea asezamintelor pentru batrani. Masuri trebuia sa ordone premier ul Ciuca, PNL si sa le execute cei doi ministri – Bode PNL si Budai- PSD,

  Culema presei romanesy, dar si al ONGurilor romanesti, singurii vinovati in toata povestea sunt Pandele si Firea, adica primaria Voluntari si Ministerul familiei care nu puteau face nimic decat eventual sa sesizeze Politia si procuratura, care stiau deja din 2021cazulm cand doamna Firea NU era ministru familiei,

  Daca imi explicati LOGIC care este vinovatia Pandele/Firea sunt dispusa sa accept informatia.

  Deci primii responsabili sunt – Catu, Raluca Turcan, i, Bode, Hubert Thuma, toti memebri PNL, direct responsabili pentru aceasta afacere nici macar NU sunt amintiti, nu li se cere nimic….ei sunt bine merci orcrotiti de presa.

  • N-ai inteles ca totul este politic. Nici nu conteaza din ce partid fac parte stimabilii. Este o culpa comuna a tuturor partidelor politice. Iti dai seama ca, daca partidele de opozitie ar fi fost atente, ar fi sesizat din timp mizeriile din aceste azile? Au muncit cativa jurnalisti tineri care vor sa-si faca un nume. Toti politicienii sunt o adunatura de escroci care capuseaza statul roman. Ar trebuie resetata societatea dar n-are cine sa o faca. Aici nu conteaza partidul. Toti politicienii, dar absolut toti, sunt niste rebuturi umane cu pretentie de VIP-uri.

   • Cel mai bun comentariu.

  • Sunt vinovati toti cei listati, inclusiv Firea si Pandele, daca nu sunteti subiectiv.
   Firea a aflat de azilele groazei si a incetat orice relatie cu proprietarul lor la sfarsitul lunii februarie (cand a aparut articolul in presa).
   Sunt vinovati deoarece multi din oamenii implicati erau sagetile lor, ale lui Firea si Pandele.

   Daca pana si B.O.R. a inteles acest lucru, iar dumneavoastra nu, imi pare rau, mai cititi si informati-va.

 5. Politicienii ar trebui, toti, fara exceptie, EUTANASIATI !!!

 6. Naia Blaj, ai avea dreptate daca capul grozaviilor n-ar fi fost fostul sofer al lui Firea care s-a dovedit ca-i era apropiat daca sora lui Firea n-ar fi avut raspunderi de control la un moment dat, daca consiliera ei n-ar fi fost implicata in mizerie, daca locatia nu era in „parohia” lui Pandele biet om „sarac si cinstit”. Deci prea multe fire duc la Firea. Suspectez ca din primarie, poate chiar de la ea, „preamilostivul” putea stii despre aceste fonduri si si-a deschis „afacerea” cand a venit PSD la putere si in locatia unde avea, poate, protectie. Ce ma deranjeaza este vehementa cu care Firea neaga totul ca n-a fost absolut nici o relatie, pe nicaieri si cu nimeni, e curata ca lacrima. Daca-si recunostea macar vina de a-si fi adus aproape asa un specimen poate mai era o scuza. Si ma mai deranjeaza ca facand-o pe credincioasa, cu atata usurinta ataca biserica chiar daca numai pe purtatorul de cuvant dar a facut trimitere si la patriarh facand aluzie la fondurile aprobate, care in fond nu erau din buzunarul ei, erau ale romanilor. Si e groaznic cum se agata de putere, parca atunci cand voia sa-l dea jos pe Dragnea – care era doar „dictator”, nu asociat la crime, sau cand ii cerea demisia lui Carmen Dan, tocmai ea care isi delegase atributiile si plecase din tara, – se purta de parca era o bagatela sa distrugi cariera cuiva. Da, a oricui, dar nu a ei.

 7. Nu cumva PSD-ul a privatizat o parte din sistemul social romanesc, adica banii din pensii si banii din sanatate, cele mai mari vaci de muls vanate de sistemul PNL-USR-ONGist? Adica de dreapta „romaneasca” ce cauta sa paraziteze banii statului.
  (pentru ca in Romania astia „da dreapta” nu pot face capitalism fara pomeni de la stat, ajutoare de stat si bani de la stat, multi sunt niste milogi odiosi ce isi trimit agentii de influenta in guvern)

  Sigur ca munca de distrugere a sistemului de asigurari sociale romanesc (banii de pensii + banii de sanatate) a fost mereu sustinuta de PNL si USR, culmea ca UDMR-ul s-a opus, daca pana si ei s-au opus…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998