CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9726 RON DOWN | 1 USD = 4.5313 RON DOWN | 1 GBP = 5.7463 RON DOWN

Deputat PSD despre ministrul Ghinea: Opriti idiotul pina nu falimenteaza toate primariile

6 comentarii / 3399 vizualizări / 27 august 2021

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, e acuzat în termeni duri de către deputatul PSD Radu Cristescu de falimentarea primăriilor din întreaga țară prin obligarea lor la plăți necuvenite, prin facturări de TVA.

”În programul operațional Infrastructura Mare, proiectele pentru dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale OBLIGĂ Autoritățile Publice Locale să își asume și să plătească din bugetul local cota de TVA, motivând prin faptul că proiectul este un generator de venit al Autorității Publice Locale, deci aceasta trebuie să factureze cu TVA. Dar UAT doar realizează rețeaua de distribuție a gazelor naturale și, nefiind autorizată să opereze, o concesionează unui distribuitor autorizat ANRE. Nu primăria facturează către clientul final, ci concesionarul (operatorul economic). De asemenea UAT nu este generator de venit comercial, deoarece redevența pe care o încasează de la concesionar este calculată ca valoare de inlocuire a instalației, adică egala cu amortizarea, nefiind purtătoare de TVA(…)
De la Revoluție încoace, pe nici un program de finanțare europeana UAT-urile nu au plătit TVA, aceasta fiind eligibilă conform legislației in vigoare. Deci, în mintea lui, Ghinea crede că omul care consumă gazele plătește factura către primărie, ceea ce este fals! În realitate, omul plătește la concesionar factura de gaze, care este purtătoare de TVA! Ghinea îngroapă astfel și duce la faliment primăriile, prin obligarea lor sa plătească TVA aferentă proiectului! Opriți idiotul, până nu falimentează toate primăriile din România!” scrie deputatul pe Facebook. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

 1. Ghinea asta nu e urmasul lui Benone Ghinea din afacerea cu elicoptere sau avioane in anii 90? Tatal lui Nasui era cu Motorola si Ghinea era cu zburatoarele..ambii lucrau cu Victor Atanasie Stanculescu…patrioti din neam in neam…adaposteau valuta in strainatate sa nu o ude ploaia…

  • Probabil e doar nepot.

 2. Subiectul e unul sensibil pentru domnul ministru Ghinea, care tocmai a pierdut un proces intentat contra Alinei Mungiu-Pippidi, fosta sa profesoară, angajatoare şi promotoare timp de ani de zile (la un program de studii la LSE, ca tânăr lider, la TVR şi alte organe de presă ca analist, etc.) în care a încercat să dovedească (ca şi în presă, pe Hotnews şi Dilema) că la el se referea portretul anonim al unui tânăr oportunist, a cărui carieră problematică îl aduce în zona de patronaj a serviciilor secrete, portret schiţat de AMP într-un articol după mărturisirea lui Robert Turcescu din toamna 2015. Deşi AMP nu îl identificase pe Ghinea, și nici vreun comentator al articolului, Ghinea s-a repezit să declare că de el e vorba pe Hotnews, Facebook și Dilema iar în cursul procesului a relatat că „într-o convorbire privată amicală din perioada 2011-2012, v-am povestit despre faptul că am solicitat un interviu de cercetare dlui. Mihai Răzvan Ungureanu (la data respectivă director al SIE?”. Ghinea i-a povestit într-adevăr lui AMP (care nu a povestit mai departe) că îi va cere sfatul directorului SIE pentru viitoarele activităţi ale ONG-ului său în zona de interes a MAE, dar l-a îndemnat să nu facă acest lucru, pe motivul că într-o democraţie e de neconceput ca ONG-urile să se sfătuiască cu serviciile secrete despre activităţile lor. Despre „cercetarea” care necesita intervievarea directorului SIE vă lăsăm să ghiciţi, ea nu a fost niciodată publicată, Ghinea fiind până azi necunoscut pe Google Scholar pe orice subiect de competența lui MRU și pe orice subiect în general… ROmania Curata

 3. „Sunt o categorie cu totul specială, Ciprian Ciucu și Cristian Ghinea au fost amândoi studenți și am văzut de la 20 de ani cum Ciprian, deși era cu noi la SNSPA și noi nu eram în tabăra care era prietenă cu Cotroceniu’ atunci. Ciprian a mers să lucreze la Cotroceni de student. Cristi Ghinea a luat locul Elenei Ștefoi la Dilema, Elena plecase ca ambasador în diplomație, dar plecase că era Andrei Pleșu ministru.În câteva luni, Elena s-a întors înapoi, ea fondase revista. Mă credeți că Elena n-a mai putut intra înapoi? Micul și obscurul Cristian Ghinea care avea 21 de ani și a cărui limbă română era în curs de perfecționare…Deci ăștia erau oameni care erau foarte puternici, care aveau un spate extraordinar la vârsta de 20-21 de ani. Trebuie înțeles un pic că unii oameni au spate, unii oameni nu au spate”, a precizat Alina Mungiu-Pippidi.

  Despre Cristian Ghinea, Alina Mungiu-Pippidi a mai spus că el este de fapt cel care conduce USR-PLUS din umbră, motiv pentru care va fi greu de remaniat de către premierul Cîțu.

  “Ghinea s-a săturat să vadă că în fiecare zi în gazete scrie că va fi remaniat și a vrut să dea un semnal foarte clar pentru cine nu știe că de fapt el este cel care conduce USR-PLUS, că de fapt el este șeful USR PLUS, el a fost șeful proiectului luați USR PLUS de la societatea civilă și Nicușor Dan și transformați într-o anexă care să îi ia pe votanții nemulțumiți de PNL pentru a-i aduce înapoi lângă PNL la guvernare.Deci el e șeful acestui proiect. Barna a fost pus în față numai în momentul în care noi l-am demascat pe Ghinea că a fost cel care a dat infam un proiect din datele noastre personale, date către SRI. Ăla e momentul în care a făcut un pas un pic în spate, după care s-a liniștit și l-a pus în față pe Dan Barna. Nu poți să îl dai afară pe șeful unuia din partidele de coaliție, decât dacă ai în plan să faci o altă coaliție sau dacă ai ceva suficient de puternic contra lor”, a precizat Alina Mungiu-Pippidi.”

 4. Idiotul violent al Securitatii ? Subalternul tovarasului Plesu?

 5. […] Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, se face vinovat de falimentarea primăriilor din întreaga țară prin obligarea lor la plăți necuvenite, prin facturări de TVA. Acuzația vine din partea deputatul social-democrat Radu Cristescu, relatează publicația Inpolitics.ro. […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998