CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Deputat PSD: Dragările ilegale ale ucrainenilor pe Canalul Bâstroe – un dezastru ecologic

6 comentarii / 4218 vizualizări / 20 februarie 2023

”Prin lucrările de dragare ilegale făcute de ucraineni pe Canalul Bâstroe se încalcă deciziile anterioare şi angajamentele luate de autorităţile statului vecin încă din 2020. Sesizate de România, mai multe organisme internaţionale din domeniul protecţiei mediului au stabilit că proiectul ucrainean încălca prevederile a numeroase convenţii internaţionale din domeniul protecţiei mediului şi au cerut autorităţilor ucrainene să oprească lucrările începute” afirmă deputata PSD Mirela Furtună într-o declarație parlamentară.

”Din păcate, autorităţile din Ucraina, sub pretextul războiului de agresiune al Rusiei împotriva lor, au hotărât adâncirea Canalului, până la 8-10 metri, pentru a face posibilă navigaţia navelor de mare capacitate, ceea ce modifică dramatic debitul şi circulaţia apei, cu efecte fatale asupra biodiversităţii Deltei Dunării.
PSD cere autorităţilor de la Kiev să reia colaborarea bilaterală onestă şi să oprească imediat dragarea de mare adâncime pe Canalul Bâstroe!
PSD n-a avut şi nu are nicio şovăială să apere Delta Dunării, bun inestimabil al întregii umanităţi. De aceea, încă de săptămâna trecută, a tras primul semnal de alarmă, prin ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu.
Mai mult, astăzi, PSD a cerut în mod oficial Comisiei Europene, prin europarlamentarul Victor Negrescu, să se pronunţe asupra acţiunii unilaterale a Ucrainei care ignoră convenţiile şi acordurile internaţionale la care este parte.
În egală măsură, PSD solicită tuturor autorităţilor române să se manifeste cu convingere şi fermitate pentru apărarea şi protejarea patrimoniului de importanţă universală al Deltei Dunării.
Este deja prea mult că au adâncit Canalul de la 3,9 metri la 6,5 metri, conform datelor prezentate de ministerul de resort din Ucraina” mai spune deputata. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

  1. romania nu poate si ea sa dragheze canalul sulina si sf gheorhe si sa faca diguri pe chilia ca sa nu mai treaca apa pe bratul chilia?

    • Sa plangem cu totii de vitregia sortii.Saracii ucrainieni nu stiu numic de ditrugerea ecosistemului,cormoranii vor murii de foame,aoleu ce”ne facem,nu facem nimic vom pierde si aceasta „batalie mediatica”de doi bani cum am pierdut „N””ocazii.Situatiunea, vorba autoruluiCaragiale,face parte din problemele care nu au in vedere Romania lucrului bine facut „ci din varianta asta e SITUTIA”Curaj vor veni si nenorociri mai mari.

  2. Nu va mai plangeti, anuntati-o pe Greta! A rezolvat ea problema fratilor Tate, se incurca intr-o problema de mediu?!

  3. Oare ajunge ca autoritatile romane sa se pronunte cu „convingere si fermitate”? Oare trebuie ” somata” UE sa se pronunte intr- o problema de interes national? Agitatia verbala nu va rezolva problema,pesedeii isi fac iluzii ca vor conserva voturi doar trancanind.

  4. Asa, si? Evidentele le vad toti. Masuri? Continuati ca niste slugi ce sunteti sa va tarati in fata tuturor, nu sunteti in stare de nimic, decat sa constatati.

  5. BANCA MONDIALA ARE PICIORUL PE DELTA DUNARII. CREDETI CA AU AVUT UCRAINIENII NISTE MARUNTIS DIN CONTRABANDA CU ARME SPRE TARILE AFRICANE SI LE-A RAMAS SI DE DRAGAREA DUNARII? NUUU..AU INVESTIT OCCIDENTALII…ENGLEZII MAI PRECIS! IDIOTII NOSTRI UTILI CARE ISI ZIC CONDUCATORI, DAR SUNT NISTE TALHARI PRAPADITI AU STIUT CE SE INTAMPLA PE BRATUL CHILIA..PENTRU CA SE DUC IN DELTA LA CHIOLHANURI SI DACA POPULATIA STIE DE LUNI DE ZILE CA UCRAINIENII SAPA PE BASTROE, NU STIAU SI JEGURILE ASTEA DE-ALDE GRINDEANU, CIOLACU, JOHANNIS SI CIUCA?! STIAU, DAR OCUPATI CU RUINAREA POPULATIEI AU CREZUT CA NU SE VA AFLA. NA, CRETINILOR, CA V-AU DAT IN GAT UCRAINIENII CA SE PISA PE VOI CU BOLTA. PENTRU CA SUNTETI NISTE NIMICURI CARE NU CONTEAZA NICAIERI PE LUME..SI LUATI-L SI PE PITICUL ALA IDIOT CU TRABUC SI MANUSI CARE ISI ZICE POLITICIAN, EL FIIND UN CACA-MACA CU ȘLITUL DESCHEIAT PE LA SERVICIU. SI NIMIC MAI MULT!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998