CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Deputat PSD: Exportul de busteni trebuie interzis citiva ani

0 comentarii / 1535 vizualizări / 18 decembrie 2015

Deputatul PSD Sorin Iacoban cere urgent o soluție pentru salvarea pădurilor românești din fața drujbelor tăietorilor ilegali, o variantă propusă de el, printr-o declarație parlamentară, fiind interzicerea totală a exporturilor pentru următorii cinci ani.

”Datele raportate de Greenpeace România, în ultimul raport dat publicităţii, arată o situaţie care nu constituie altceva decât un atentat la patrimoniul naţional. Astfel, dacă în perioada 2009-2011 au fost raportate 28 de cazuri de tăieri ilegale pe zi, în perioada 2013-2014 numărul acestor cazuri a crescut la 62 de tăieri ilegale pe zi, constituind un total de 52 de milioane de euro pagubă. S-a estimat azi, dragi colegi, jaful din pădurile României, la fabuloasa sumă de un miliard de euro. Recent, am promovat un proiect de lege care simplifică confiscarea ansamblelor auto care transportă ilegal material lemnos, fie că este sau nu prelucrat.

Cred că interzicerea exportului de buşteni pe o perioadă de timp este una dintre soluţii. Un acord politic în ceea ce priveşte interzicerea pe următorii cinci ani a tăierii arborilor ar fi absolut necesar, având în vedere dimensiunea dezastrului din pădurile patriei. Nu în ultimul rând, solicit pe această cale instituţiilor cu competenţă în domeniu să se autosesizeze în ceea ce priveşte defrişările ilegale, defrişări pe care le caracterizez ca fiind un act de crimă organizată ce trebuie tratat ca atare.
În caz contrar, în maximum 20 de ani vom mai vedea păduri doar la posturile de televiziune „Discovery”.” afirmă deputatul PSD. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998