CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Deputat PSD: Importurile din Ucraina au crescut în România de 20 de ori după invazie

2 comentarii / 2547 vizualizări / 3 mai 2023

”România a importat de 20 de ori mai multe cereale şi alimente din Ucraina, în 2022, faţă de anul 2021. Valoarea importurilor a depăşit un miliard de euro. În acelaşi timp, dintre toate statele Uniunii Europene, România a sprijinit cel mai mult Ucraina în privinţa exporturilor de cereale. Peste jumătate dintre acestea, respectiv peste 14 milioane de tone, au traversat teritoriul ţării noastre pentru a ajunge în pieţele ţărilor Uniunii Europene” afirmă deputata PSD Viorica Sandu, într-o declarație parlamentară.

”Nimeni nu poate nega prietenia şi bunele intenţii ale României faţă de vecinii noştri. Însă o parte din ajutorul oferit a fost „decontat” de fermierii români, importurile masive de cereale ucrainene i-au adus pe mulţi dintre agricultorii români în pragul falimentului. În situaţii similare se află şi alte ţări din regiune. Pentru a-şi proteja propriul sector agricol, Polonia, Ungaria, Slovacia şi Bulgaria au interzis importurile cerealelor ucrainene.
Pe lângă concurenţa neloială, având în vedere că produsele ucrainene sunt scutite de taxe vamale, mai sunt ridicate şi probleme de siguranţă alimentară. Mai multe loturi de cereale, dintre cele ajunse în statele UE, erau contaminate cu pesticide interzise în Europa”.
În consecință, afirmă deputata ”Avem nevoie de adoptarea unui plan rapid de compensare a fermierilor români şi revitalizarea sectorului agricol naţional, unul cu tradiţie, extrem de important pentru economia noastră”. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Ucraina trebuie ajutata cu bani multi si restul lumii sa faca foame, ca sa rapeasca si mai multi copii de la care sa extraga lichid din glandele suprarenale pentru a produce tot mai mult ADRENOCROM pe care sa-l consume satanistii kahazari, reptilieni si alte scursuri.
    Toata omenirea trebuie sa trimita in Ucraina alimente de buna calitate iar Ucraina sa le dea tuturor la schimb grau toxic si alte otravuri, ca sa se reduca populatia pana la 10 % din cata exista in prezent pe Pamant.

    ,,Războiul din Ucraina s-a încheiat cu înfrângerea militară a forțelor naziste și distrugerea armatei ucrainene. De aceea, Yevgeny Prigozhin, liderul Grupului Wagner, a anunțat „sarcina noastră a fost finalizată” și „Rusia a obținut rezultatele pe care le-a planificat”…Colonelul Douglas McGregor descrie războiul drept un masacru cu 250.000 de soldați ucraineni morți și 300.000 răniți grav…Întrucât Franța, ca parte a acordului de predare, blochează toate fondurile UE ulterioare pentru Ucraina, jocul s-a încheiat… ,, Dolarii americani finanțeaza mercenarii angajați pentru a proteja copiii rapiti și fermele de adrenocrom din Ucraina… Zelensky trebuie să se bazeze pe luptători străini, deoarece forțele ruse au decimat și demoralizat aparatul militar nativ al Ucrainei…”. O caravană de 500 de mercenari albanezi a intrat în Ucraina prin România, după cum au confirmat observatorii la sol și imaginile satelitului FSB. De atunci, o duzină de rulote au sosit în Ucraina prin Polonia, Moldova, Ungaria și Slovacia, a spus Zaharov. „Estimăm în jur de 7.000-10.000 de bărbați până acum”. Pe 9 aprilie, informațiile ruse au aflat că o coloană de 800 de oameni mărșăluia spre Ucraina din orașul maghiar Nyíregyháza…„Oamenii noștri aveau acreditări falsificate. Li s-a oferit echivalentul a 5.000 de dolari SUA pe lună și li s-a spus că familiilor lor li s-ar plăti o sumă forfetară de 500.000 de dolari dacă vor muri. Spionilor noștri nu li s-a cerut să meargă în linia frontului”, a spus Zaharov. În schimb, ordinele lor, semnate de generalul Serhiy Shaptala, îi instruiau să păzească un depozit de lângă Pisochyn, în centrul-nord-ul Ucrainei. Acea clădire găzduia 135 de copii răpiți care prezentau semne de foame și deshidratare…’’

  2. N-am putea avea din Ucraina și cartofi, ceapă, ouă etc.? Ca să nu mai îmbogățim tot felul de speculanți alimentari.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998