CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9675 RON DOWN | 1 USD = 4.6709 RON DOWN | 1 GBP = 5.7134 RON DOWN

Deputat PSD: MAE sa declare persona non-grata activistii unguri care au premiat teroristi

3 comentarii / 2025 vizualizări / 24 mai 2022

Scandalul amorsat de provocările președintei Ungariei, Novak Katalin, în timpul recentei vizite private în România ia amploare, ca și de alte evenimente recente: PSD îi cere ministrului de Externe declararea reprezentanților unui ONG unguresc drept persona non grata.

Printr-o interpelare parlamentară, deputata PSD Mirela Adomnicăi solicită MAE luarea de măsuri diplomatice privind acțiunea ONG-ului din Ungaria ”care a premiat cu mare fast doi condamnați penal pentru acte de terorism împotriva unor simboluri românești”.
”Am asistat cu toții la un eveniment prin care o organizație non-guvernamentală dintr-un stat străin, respectiv Fundația Pal Vasvari, cu sediul în Budapesta, a premiat doi extremiști de etnie maghiară(foto), pe care i-a elogiat drept eroi care au „luptat pentru autonomia Ținutului Secuiesc și care au fost condamnați”. În realitate, cei doi au fost condamnați pentru acte de terorism, pe baza unor probe indubitabile puse la dispoziția instanței de judecată, din care reieșea, fără echivoc, tentativa lor de a arunca în aer conductele de gaze din proximitatea paradei naționale desfășurată la Alba Iulia cu ocazia Zilei Naționale a României.
În aceste condiții, aș vrea să vă întreb dacă ministerul pe care îl conduceți intenționează să ia vreo
măsură, din categoria actelor diplomatice, cum ar fi de pildă declararea de persona non grata, împotriva reprezentanților acestei fundații care sfidează ordinea constituțională din România și legile statului român, încurajând astfel mișcările extremist-șovine de pe teritoriul țării noastre?” solicită deputata PSD. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

 1. Sa le ceara cineva numele partidului in instanta, astia sunt parasutati ieri intr-un partid din care n-au mai ramas decat decorurile…si alea de mucava, cand vezi ceata pitzigoiului Ciolacu incercand sa tina pasul cu actualitatea, ba chiar facandu-se ca lucreaza in interesul natziei, ti-e rusine de rusinea lor, au egalat penibilul liberalilor iohanisti si se pregatesc sa-i intreaca in daciada lui ¨care-i mai sluga ca mine, e pe listele de maine…¨ , daca nu simteau procentele AUR in coasta, n-aveau nicio strabatere patriotica…

 2. Va spun un lucru :

  Daca acelasi lucru se intampla in Grecia, Serbia, Spania, Belgia, Norvegia, Estonia, FRANTA, AMERICA, MAREA BRITANIE, India, THAILANDA, Australia, Japonia, Malaezia, Tunisia, Israel, Egipt, Iordan etc

  Si anume, un stat, prin proxy (ONG cu sediul in capitala acelui stat) sa premieze teroristii pentru actele planificate de genocid terorist impotriva etniei autohtone si impotriva statului…

  1 Acele persoane nu mai ieseau NICIODATA de la puscarie.
  2 Organizatiile lor erau destructurate, bagate la puscarie, orice alte elemente „accesorii” dispareau.
  3 Statul respectiv ce a finantat, sustinut si apoi premiat TERORISMUL cu el relatiile ERAU TAIATE PE TERMEN NEDEFINIT, iar international se precupetea obtinerea de sanctiuni si decizii cat mai drastice in cadrul ONU si a altor organizatii impotriva acelui stat inamic, agresor si terorist.

  cate parghii avea Romania in cadrul UE, NATO, cu Biserica catolica, in ONU, cu vecinii ei, cu SUA, prin ea insasi din relatia de vecinatate sa pedepseasca statul revizionist, terorist, agresor, inamic, jingoist profund identitar definit prin anti-romanism numit UNGARIA?

  Dar…dar… romanica este o colonie condusa de slugi, tradatori, straini, mancurti, impotenti, talhari, sifoane si sagetzi, unde nu se face nimic.

 3. M.A.E.? Care M.A.E.? E o gluma? Mămăliga de la M.A.E. e acolo doar ca sa se încovoiae, nu ca sa stea drept. Va amintiți ce tevatura a facut M.A.E. cu cazul Șoșoacă si jurnalista aia isterică din Italia? Ministrul de Externe conduce ministerul ca si cum ar fi asociatie de bloc, ăsta e nivelul, scandaluri mici transformate in conflicte diplomatice, dar cand trebuie sa aibă o poziție vizavi de batjocorirea Țării, el tace, nu are coloana vertebrala, nu are curaj, nu are ni-mic.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998