CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9769 RON UP | 1 USD = 4.5843 RON UP | 1 GBP = 5.8121 RON DOWN

Deputat PSD: ”Războaiele marilor puteri nu sunt ale noastre si nici nu trebuie sa devina”

10 comentarii / 8030 vizualizări / 20 aprilie 2022

”Adevăratul conflict este între două mari puteri şi aliaţii lor! Este o luptă dezgheţată între SUA şi Rusia pe care cele două o poartă pentru a-şi asigura poziţia dominantă în lume. Nu este însă un conflict direct şi făţiş, ci unul purtat în Ucraina, prin Ucraina” afirmă deputatul PSD Ioan Mang, într-o declarație parlamentară.

”Trebuie însă să rămânem realişti. Războaiele marilor puteri nu sunt războaiele noastre. Nu au fost niciodată şi nici nu trebuie să devină. Şi mai trebuie să fim atenţi la un lucru, această „nouă ordine mondială” care va să vină nu trebuie fie în detrimentul statelor mici, cum e şi România. Această reaşezare a forţelor şi reconfigurare a ordinii mondiale nu trebuie să însemne doar rotaţia stăpânilor. Nu trebuie să însemne doar că înlocuim dependenţa de gazul rusesc cu dependenţa de gazul lichefiat american sau că yenul şi rubla înlocuiesc dolarul. Nu trebuie să însemne că profiturile colosale, de ordinul zecilor şi sutelor de miliarde de dolari, înregistrate în ultimii doi ani de către industria farmaceutică se vor transfera acum către industria militară, trecută cumva în umbră de criza sanitară.
Şi mai trebuie să fim atenţi la un lucru esenţial. Este de datoria noastră, ca reprezentanţi aleşi ai românilor, să ne asigurăm că din încleştarea altora să nu vom fi noi cei care pierdem.” mai avertizează deputatul PSD. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

10 Comentarii

 1. ..,in sinteza, razboiul rusia -us se duce pana la ultimul ukrainean. Sa veghem sa nu se duca si pe barba noastra a romanilor..

 2. Văzând dictatura ”SUA” asupra „lumii”, „avalanșa sancțiunilor” contra celor ce nu se supun (și pe care toți „vasalii” trebuie să le adopte fără crâcnire – indiferent de impactul asupra oamenilor), coroborat și cu „noul spirit” de demolare a „stâlpilor civilizației” și de denaturare a „firii umane” venit de peste ocean… nu poți să nu te întrebi:
  – Aceasta e „lumea” pe care ne-o oferă cei ce, azi, se cred a fi „Stăpânii Lumii” ?
  Cine sunt cei ce ne târăsc în „epoca” falselor valori, a falselor democrații, a degradării umane și a „minciunii generalizate”? Cine sunt cei care mai degrabă ar „prăpădi lumea”, decât să accepte că nu sunt „Zei”, și că nu sunt numai ”Ei” pe Pământ ?…

  P.S. Ce bine că ne-am aliat cu Americanii, care ne apără de dușmanii pe care nu ni i-am fi făcut dacă nu ne-am fi aliat cu Americanii !

  • A punctat excelent domnul deputat Ioan Mang. Si nici nu s-a dus la Ambasada Rusiei sa propuna pacea de la Bucuresti (ce gluma buna). Daca PSD continua la fel, multi latrai care anuntau dezembrarea si disparitia acestui partid isi vor inghiti limba. Românul preferă partide care fac decat cele care clameaza de fatada patriotismul si nationalismul.

 3. […] Deputatul PSD, Ioan Mang (foto), a declarat că războiul din Ucraina „este o luptă dezgheţată între SUA şi Rusia pe care cele două o poartă pentru a-şi asigura poziţia dominantă în lume. Nu este însă un conflict direct şi făţiş, ci unul purtat în Ucraina, prin Ucraina”, informează Inpolitics. […]

 4. -reamintim ca India si-a redobandit suveranitatea STAND IN LOC!

 5. & În speță, are loc o „fecundare” cu ruși și ucrainieni a teritoriilor dinspre vest, cu estici în mod mai amplu ,deci se observă orientarea spre vest a „migrației”, provocată de acțiunile din est, probabil și pentru îndeplinirea cerințelor vesticilor de creștere a influențelor în spațiul estic, ?

 6. Multi, multi troli rusi, multi idioti aici. Oare de ce?

 7. @ „În imagine, probabil și o „reprezentare” al înlocuirii Dianei cu Camila ” , ?

 8. & Și despre înlocuirea influenței ruse în Marea Britanie cu aceea arabă, ?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998