CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9726 RON DOWN | 1 USD = 4.5313 RON DOWN | 1 GBP = 5.7463 RON DOWN

Deputat PSD: Reclama la medicamente trebuie interzisa

1 comentariu / 2919 vizualizări / 17 iunie 2014

Potrivit ultimelor statistici ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, relatate şi în presa românească, ţara noastră se situează pe primul loc în Europa la automedicaţie. Astfel, accesul facil la medicamente, lipsa de educaţie medicală şi uneori de responsabilitate fac ca mulţi dintre români să evite vizita la medic şi să îşi impună scheme de tratament, care, în mod evident, nu aduc rezultatele dorite.

Situația de mai sus reprezintă un semnal de alarmă tras în parlament de către deputata PSD Tamara Ciofu, medic de profesie, care mai avertizează, într-o declarație politică, asupra faptului că ” Automedicaţia reprezintă astfel un motiv serios de îmbolnăvire a populaţiei şi are şansa de a se transforma într-un adevărat flagel în lipsa educaţiei medicale.

De aceea, consider că legislativul are datoria de a cerceta măsura în care se pot impune reglementări în ceea ce priveşte informarea sau protejarea populaţiei faţă de riscurile automedicaţiei. Putem vorbi astfel de necesitatea unor reglementări prin care să se interzică publicitatea pentru medicamente. Această îngrijorare se naşte din influenţa pe care publicitatea la medicamente, fie ele cu sau fără prescripţie medicală, suplimentele alimentare, şi chiar vitamine, le poate avea asupra stării de sănătate, în lipsa unor recomandări specializate” mai spune deputata PSD. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Igiena orală este un aspect foarte important pentru menținerea sănătății bucale. Ar trebui să existe întotdeauna un echilibru între nutriție și sănătatea orală. Cel mai bine este să ai grijă de dinții tăi după fiecare masă. Spală-te pe dinți dimineața și seara înainte de culcare. După ce ați mâncat în timpul zilei, ar trebui să vă clătiți cel puțin gura cu apă curată. Vei afla multe lucruri pe site-ul https://www.garbo.ro/articol/Sanatate/30267/cum-sa-te-speli-corect-pe-dinti-igiena-cavitatii-bucale.html informatia este actualizata tot timpul, foarte interesant!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998