CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9423 RON UP | 1 USD = 4.6194 RON UP | 1 GBP = 5.8196 RON UP

Deputat PSD: Reclama la medicamente trebuie interzisa

0 comentarii / 2747 vizualizări / 17 iunie 2014

Potrivit ultimelor statistici ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, relatate şi în presa românească, ţara noastră se situează pe primul loc în Europa la automedicaţie. Astfel, accesul facil la medicamente, lipsa de educaţie medicală şi uneori de responsabilitate fac ca mulţi dintre români să evite vizita la medic şi să îşi impună scheme de tratament, care, în mod evident, nu aduc rezultatele dorite.

Situația de mai sus reprezintă un semnal de alarmă tras în parlament de către deputata PSD Tamara Ciofu, medic de profesie, care mai avertizează, într-o declarație politică, asupra faptului că ” Automedicaţia reprezintă astfel un motiv serios de îmbolnăvire a populaţiei şi are şansa de a se transforma într-un adevărat flagel în lipsa educaţiei medicale.

De aceea, consider că legislativul are datoria de a cerceta măsura în care se pot impune reglementări în ceea ce priveşte informarea sau protejarea populaţiei faţă de riscurile automedicaţiei. Putem vorbi astfel de necesitatea unor reglementări prin care să se interzică publicitatea pentru medicamente. Această îngrijorare se naşte din influenţa pe care publicitatea la medicamente, fie ele cu sau fără prescripţie medicală, suplimentele alimentare, şi chiar vitamine, le poate avea asupra stării de sănătate, în lipsa unor recomandări specializate” mai spune deputata PSD. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *