CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9753 RON DOWN | 1 USD = 4.5970 RON DOWN | 1 GBP = 5.8238 RON DOWN

Deputat PSD, semnal de alarmă: Britanicii ne umilesc la granite. Romania mai are presedinte?

4 comentarii / 3211 vizualizări / 10 ianuarie 2022

”Citesc în presa britanică de azi o știre terifiantă: conform datelor oficiale, din totalul cetățenilor europeni cărora li se refuză accesul în Marea Britanie, 56% sunt români, 10% bulgari și 7% polonezi, restul procentelor revenind celorlalte state” scrie pe Facebook deputatul PSD Radu Cristescu.

”Chetal Patel, membră a firmei de avocatură Bates Wells, vorbește în articole despre discriminare pe față a românilor de către oficialii britanici în raport cu ceilalți cetățeni europeni: „În ochii legii, toți cetățenii UE ar trebui tratați în mod egal. Faptul că românii și alte naționalități est-europene continuă să fie afectați în mod disproporționat, indică faptul că ar putea fi vorba de aplicarea unui anume tipar”, a declarat ea pentru City AM.
7.432 de compatrioți de ai noștri au fost întorși anul trecut de la frontierele britanice, față de 775 de polonezi ori 211 unguri.
Mi se pare extrem de grav ce semnalizează presa și avocații britanici. Dar mult mai grav e că trebuie să aflăm de la ei despre fenomen. Că am ajuns să ne țină partea străinii și nu ai noștri conducători.
Întreb: România mai are președinte, mai are guvern, mai are ministru de Externe? Întreaga Serbie, cu liderii politici în frunte, s-a ridicat împotriva tratamentului acordat de australieni unui singur om, o singură dată. La noi, nimeni nu mișcă un deget pentru mii și mii de români umiliți permanent și sistematic la porțile britanicilor. Și mai întreb: mai suntem noi, românii, un popor, ori doar o populație? Mi-e frică de răspuns…” mai scrie deputatul. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. Ce conducatori avem noi? Niste bisnitari, plagiatori, plini de dosare la DNA

  2. Cand am avut noi presedinte, ca sa avem si acum? Niste slugi cocotate in niste functii de stapanii lor. Iar noi suntem o populatie de slugi. Slugi am fost, slugi suntem , slugi vom fi.

  3. Lucrul cel mai primejdios si insidios care se petrece este majorarea salarilor si pensilor in ministerul justitiei. Una la mana, ca se face in ascuns si a rasuflat cumva. Acuma cand intram din criza n criza si trebuie solidaritate intre oameni si clasele sociale. Se accentuiaza si adancesc si mai mult inechitatile sociale. Sunt foarte mari diferentele, salarii si pensii de 14.000 lei in dreptul magistratilor si 3000 – 4000 lei pentru ingineri in mediu privat sau profesori la stat. Care este explicatia?
    Hai sa vedem:
    1) Ca si in ministerul de interne (unde este aceiasi politica de privilegii) si in justitie se urmareste crearea unei paturi sociale rupte de ce se petrece in lumea reala. Fara griji financiare, se urmareste un santaj jegos: li se permit privilegii in schimbul unei subordonari fara cracnire fata de puterea politica. Aceasta din urma va executa o dictatura sanitara, iar cei periati si cocolositi (ministerul de interne si justitia) scosi din firescul si bunul simt al grilelor salariale, se va astepta de la ei docilitate si servilism pt robirea populatiei.
    Este inacceptabila aceasta inechitate intre diferitele profesii din societate!

  4. Bai nea sparlamentarule, ori ești prost? ori ești prost! Pai asta a fost principalul motiv al Brexitului, sa scape Anglia de venetici, mai ales est europeni. Experimentul salvării economice a Occidentului cu ajutorul forței de munca ieftine din Est a eșuat. Una din primele masuri este ca veneticii sa plece acasă. Stai sa se mai îngroașe puțin criza sa vezi cum sunt puși toți alogenii pe fuga. Vor rămâne numai cei supercalificati și câțiva sclavi.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998