CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9744 RON DOWN | 1 USD = 4.7191 RON DOWN | 1 GBP = 5.7415 RON DOWN

Deputat UDMR, atac tăios la Iohannis: ”Prestația lui alimentează sentimentele anti-maghiare”

2 comentarii / 2468 vizualizări / 20 iulie 2023

În prima zi a școlii de vară de la Tușnad, Zoltán Zakariás, președintele Asociației Maghiare din Transilvania și deputat de Harghita al UDMR a criticat aspru, într-un interviu pentru publicația ungară Origo, recenta decernare a premiului Franz Werfel pentru Drepturile Omului, conferit în Germania lui Klaus Iohannis de Centrul împotriva expulzărilor. ”Nu doar noi, maghiarii ardeleni, ci și cei din celelalte minorități suntem dezamăgiți” a spus liderul maghiar despre prestația ca președinte a lui Iohannis.

”Grație originii sale, cunoaște bine situația minorităților și aveam dreptul să ne așteptăm ca el să se implice mai activ în protejarea drepturilor minorităților. În schimb, el pare să fie în permanență preocupat să-și demonstreze loialitatea față de majoritate. Acum trei ani, el a ironizat limba maghiară, lucru pentru care a fost amendat de consiliul antidiscriminare. Problema învățământului superior maghiar rămâne nerezolvată, cimitirul nostru militar este profanat, cei care comemorează în mod pașnic sunt atacați, iar drepturile noastre sunt tot mai încălcate, în timp ce președintele pozează în campion al drepturilor minorităților. Acest lucru nu doar că nu diminuează, ci mai degrabă alimentează sentimentele anti-maghiare, deoarece, dacă președintelui își permite ironii, alții ar putea găsi acceptabil să urmeze acest exemplu negativ(…) Președintelui îi lipsește afinitatea pentru problemele minorităților. Pentru noi, acordarea acelui premiu este inacceptabilă; evident, din perspectiva sa, poate fi o realizare de P.R. excelentă, dar acest lucru aruncă îndoiala și asupra celor cei care i-au acordat recunoașterea.” a mai spus deputatul. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Când s-o ridica iarăși Iancu pe mulți îi va popi !

  2. Cine dracu a auzit de acest premiu?.Onanis al nostru e cel mai premiat de pe glob,ar trebui si niste premii ptr.”turism international””saptamana de lucru cu cele mai putine zile”,inconjurul pamantului la nr. de km.parcursi in fiecare saptamana”cel mai relaxat program de lucru prezidential” ëtc.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998