CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9773 RON UP | 1 USD = 4.6189 RON UP | 1 GBP = 5.8269 RON UP

Der Spiegel: Primul roman culegator de sparanghel german mort de coronavirus

7 comentarii / 6493 vizualizări / 15 aprilie 2020

Publicația germană Der Spiegel informează că s-a înregistrat deja primul deces între românii veniți să culeagă sparanghelul în ultimele zile, grație înțelegerii dintre guvernele român și german.

Potrivit informațiilor Der Spiegel, un zilier din România a murit în urma unei infecții cu coronavirus la Bad Krozingen, în Baden-Württemberg, la sud-vest de Freiburg. Bărbatul de 57 de ani a fost găsit mort în locul unde fusese cazat pe 11 aprilie. La început, cauza morții a fost neclară, ulterior, un test pentru Covid-19 dînd rezultate pozitive. Ministerul de Interne din Stuttgart a confirmat cazul.
După moartea sa, departamentul de sănătate al districtului Breisgau-Hochschwarzwald a luat măsuri, conform publicației, pentru a preveni răspîndirea epidemiei printre muncitorii agricultori din Est.
În acest moment are loc o investigație pentru a se stabili persoanele cu care românul avusese contact sunt, la rîndul lor, infectate. Ministerul Agriculturii din Baden-Württemberg se așteaptă ca în aprilie să fie aduși alți cca.5000 de zilieri pentru recoltarea sparanghelului din regiune. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

7 Comentarii

 1. Asta înseamnă o parte bună din autobuz și o bună parte din avion, infectați COVID19. În 3 săptămâni vom avea statistici concludente.

  Lipsă test? Zero tratament? Eh, așa a ajuns UE, plină de drepturi!

 2. Unde zice in Der Spiegel ca muncitorul a venit in ultimele zile gratie intelegerii? Asta e adaugat de voi. Poate era acolo deja. Cum putea sa plece pe 10 si sa-l gaseasca mort pe 11 aprilie?

  • Scrie în articol că au venit între 9 și 14 aprilie.

   FIRMA familiei FLUTUR a trimis SUCEVENII la cules de SPARANGHEL în Germania

   Societatea care a intermediat plecarea românilor în străinătate este Panap Jobs @Firma are sediul în localitatea Solca din Suceava, dar și un punct de lucru în zona Arcu din municipiul Iași @Acționarii firmei Panap Jobs SRL sunt Flutur Onofrei Viorel și Avramescu Flutur Cosmin @Aceștia dețin și Panap Residence, un cartier de vile în zona Ipotești, județul Suceava @FLUTUR VIOREL-ONOFREI deține și PANAP SRL

   P.S. Mai pune o întrebare, vei beneficia tot de 2 răspiunsuri.

   • Tradu-o si pe asta, tot din articol: „Der in Bad Krozingen verstorbene Erntehelfer befand sich nach SPIEGEL-Informationen indes schon länger in Deutschland.” Hai sictir cu raspunsurile tale.

    • Securist zoios, pe 14 aprilie se spunea ca sparanghelistul a murit de atac de cord. N-a fost nevoie decât de încă o zi,
     Răspunsul 2, Securitatea se va umple de muie. :)

 3. Nu le-a pus nimeni pistolul la tampla; au ales in cunostinta de cauza. Stiau riscurile si totusi s-au inghesuit sa plece. Asa ca…Drum bun!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998