CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9686 RON DOWN | 1 USD = 4.5785 RON DOWN | 1 GBP = 5.8072 RON DOWN

Derapaj extrem de grav: USR cere Justitie in afara Constitutiei

4 comentarii / 7192 vizualizări / 30 noiembrie 2019

Un lider marcant al USR, deputatul USR Iulian Bulai, vine cu o propunere terifiantă, menită, în opinia lui, să rezolve incapacitatea Justiției de a rezolva anumite dosare, precum cel al Revoluției din 1989: reînființarea tribunalelor populare.

Într-o declarație făcută aseară la B1TV, deputatul USR a afirmat, textual, despre procesul Revoluției:

„Eu nu mai am încredere că justiţia mai poate face ceva în momentul de faţă. Soluţia în momentul de faţă este să aplicăm o metodă care s-a aplicat în Africa de Sud imediat după Apartheid şi a fost un tribunal public, popular, al adevărului şi dreptăţii. După Apartheid a fost acest fenoment în care toată societatea era contaminată de o vină colectivă. A fost o discriminare împotriva unei majorităţi. Aşa a fost şi în România în perioada comunistă. Atunci ai nevoie de o asumare la nivel colectivă, publică, pentru că nu mai poţi găsi, cel mai probabil, vinovaţi pentru fapte care s-au prescris”.

Ceea ce USR pare să ignore total este interdicția expresă prevăzută în Constituția Româniai în privința înființării de instanțe extraordinare, în afara celor reglementate de textul constituțional:

ARTICOLUL 126
(1) Justiţia se realizează prin Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi prin celelalte instanţe judecătoreşti stabilite de lege.
(2) Competenţa instanţelor judecătoreşti şi procedura de judecată sunt prevăzute numai prin lege.
(3) Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie asigură interpretarea şi aplicarea unitară a legii de către celelalte instanţe judecătoreşti, potrivit competenţei sale.
(4) Compunerea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi regulile de funcţionare a acesteia se stabilesc prin lege organică.
(5) Este interzisă înfiinţarea de instanţe extraordinare. Prin lege organică pot fi înfiinţate instanţe specializate în anumite materii, cu posibilitatea participării, după caz, a unor persoane din afara magistraturii.

Legiuitorii au explicat în numeroase rînduri că această interdicție categorică a înființării de instanțe extraordinare – cazul tribunalelor poporului din comunism fiind emblematic – a fost justificată de bogata experiență a trecutului, cea care a demonstrat fără echivoc că asemenea instanțe nu au realizat niciodată altceva decît simulacre de justiție.
Ironia sorții face ca mîine să se împlinească 32 de ani de la debutul celebrului proces al muncitorilor care s-au revoltat împotriva comunismului, în noiembrie 1987, la Brașov(vezi foto).
Un proces special, care a avut loc nu în sala de tribunal, ci în incinta Întreprinderii de Autocamioane Brașov, cu spectatori atent selectați de Securitate, cu implicarea adunării generale a oamenilor muncii și a gărzilor patriotice, ca și cu transmiterea video în circuit închis a procesului pentru conducerea de partid de la București. Un exemplu strălucit de instanță extraordinară, făcută cu încălcarea grosolană pînă și a normelor comuniste, nemaivorbind de cele universale ținînd de drepturile omului.
Pe 3 decembrie, a avut loc derularea de facto a procesului, care a durat o oră și jumătate și a condus la zeci și zeci de condamnări.

O ”eficiență” excepțională, pe gustul salvatorilor României din partidul lui Dan Barna. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. Ei sunt neomarxişti, adică sunt comunişti care au întors cojocul pe dos. Aş propune eu ca indivizii care au astfel de detapaje să suporte câțiva ani de detenție severă.

  2. Mare dreptate a avut luptatorul anticomunist Petre Tutea care a spus ca avem o tara minunata dar din pacate avem un popor de idioti care culmea ca tocmai acestia vorbesc de reformarea Romaniei !!! Asa ca ce pretentii poti avea de la copiii securistilor care il sustin pe Ciolos ruda lui Virgil Magureanu sau pe Dan Barna care s-a bucurat sa fure bani Europeni furati tocmai de la gurile amaratilor de Handicapati bani de care s-au bucurat chiar sora lui Dan Barna impreuna cu toti colegii de scoala ai lui Dan Barna…. si totusi o mare parte din poporul de idioti la care facea referire marele Petre Tutea i-au votat pe acesti pui de securisti si pui de turnatori …. de tot rasul si de tot cacatul !!!

  3. Un bou sinistru care inainte de a fi derutat castiga 100 euro lunar

  4. […] Pe 3 decembrie a avut loc derularea de facto a procesului, care a durat o oră și jumătate și a condus la zeci și zeci de condamnări, scriu jurnalistii inpolitics.ro. […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998