CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

UPDATE – Derapaj grav: Iohannis indeamna la nerespectarea legii si ataca CCR inaintea unui vot crucial

20 comentarii / 31362 vizualizări / 5 mai 2020

Președintele Klaus Iohannis a intrat în vrie mare de tot în ultima perioadă, pe fondul prăbușirii în sondaje și, probabil, al stresului provocat de pandemie. Ieșirea sa publică de azi, pe marginea deciziei CEDO în cazul Kovesi, constituie un derapaj extrem de grav de la regulile statului de drept și care în mod normal nu ar trebui să fie lăsat nesancționat.

Ce ne spune președintele:

”Astăzi, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis că doamnei Kövesi i-au fost încălcate drepturi fundamentale în urma deciziei Curții Constituționale a României de revocare a sa din funcția de procuror-șef al DNA.
Drepturile fundamentale ale omului depășesc frontiera unui stat. Accesul liber la justiție și libertatea de exprimare sunt valori esențiale pentru o societate democratică.
Sfidând toate argumentele pe care le-am invocat la vremea respectivă, inclusiv pe cele care subliniau încălcarea liberului acces la justiție al doamnei Kövesi, Curtea Constituțională a decis revocarea sa din funcție, la propunerea unui ministru al justiției de foarte tristă amintire.
O asemenea decizie a CEDO, fără precedent întrucât vizează chiar autoritatea care este garantul supremației Constituției, nu poate rămâne fără consecințe.
Credibilitatea CCR, afectată oricum de unele decizii controversate luate în ultimii ani, este acum și mai puternic zdruncinată.
Curtea Constituțională face parte din ansamblul autorităților statului român și este obligată să respecte la rândul ei Constituția.

Din această perspectivă, CCR are obligația de a revizui de îndată nu numai decizia referitoare la revocarea doamnei Kövesi, dar și orice alte decizii luate în considerarea unor simple declarații, fie ele și politice”.

Klaus Iohannis cere oficial și public încălcarea legii, pentru că deciziile Curții Constituționale sunt definitive și obligatorii, și nu există posibilitatea legală a revizuirii lor.

În egală măsură, atacul violent al președintelui la CCR are loc cu doar o zi înainte ca judecătorii să ia în discuție ceea ce ar putea conduce la cea mai mare lovitură administrată lui Iohannis, respectiv declararea ca neconstituționale a decretelor privind instalarea stării de urgență, în urma sesizării Avocatului Poporului.
Dacă acest verdict va veni mîine, Klaus Iohannis nu mai poate rămîne în funcție, fiind obligatorie demisia lui, pentru că ar fi vorba de cel mai mare abuz imaginabil, la adresa întregului popor.

Dacă refuză să demisioneze, partidele parlamentare sunt obligate, la rîndul lor, să inițieze imediat procedura de suspendare, în caz contrar devenind complice ale acțiunii abuzive a președintelui.

Să mai punctăm că, cerînd revizuirea deciziei CCR, Klaus Iohannis transmite, totodată, indirect, mesajul că statul român, administrat în prezent de partidul său, nu va face recurs la decizia în primă fază a judecătorilor CEDO, lăsînd România fără apărare împotriva demersului unui cetățean care poate are, poate nu are dreptate în plîngerea sa contra țării. (Bogdan Tiberiu Iacob)

P.S. Faptul că lui Tudorel Toader i se cere demisia din Comisia de la Veneția nu are, desigur, nicio legătură cu plasarea în locul său a actualului ministru al Externelor, Bogdan Aurescu, supleantul său și fost consilier prezidențial al lui Iohannis.

UPDATE: CCR anunță că ședința de judecare a decretelor lui Iohannis se va transmite în direct on-line

În data de 6 mai 2020 va avea loc şedinţa publică de judecată în sistem videoconferinţă în care Plenul Curţii Constituţionale va dezbate excepţiile de neconstituţionalitate ridicate direct de Avocatul Poporului referitoare la unele acte normative care privesc măsuri adoptate în timpul stării de urgenţă. Şedinţa va începe la ora 09:00 şi se va transmite în direct pe site-ul Curţii Constituţionale, anunță CCR într-un comunicat pe siteul instituției.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

20 Comentarii

 1. CCR este deja o instituție decorativă, anacronică, anti-antinațională.

  • Si mămica ta era anacronică cand tte-a expulzar, dar asta nu e motiv sa moara!

 2. MDa, eşti prost rău. Probabil un jeg #ŔEZIST

 3. CCR aa dovedit ca si-a depasit competentele, ceea ce era evident.

  • SRI și-ar putea planta ofițerii cretini și în comitetul intergalactic cu scopul adoptării formei plate a Terrei.

   Scopul scuză mijloacele. Behehehehe!!!!

  • Helloooo! Decizia CEDO e impotriva decretului iohanist, n-are legatura cu CCR, Kovesi a transformat o revocare politica (asa cum a si fost numita!) intr-un litigiu de munca, contestand, practic, decizia de demitere….chestie total aberanta…e ca si cand Orban ar fi reclamat la CEDO c-o revoca pe Turcan (sa zicem, ca afla si el ca „a-nvatat trei ani la rusi si nu poate gandi ca Bush”), gen…Cititi, dracu^, inainte sa gavariti in gol…Inainte sa te preocupe CCR-ul, care functioneaza legal, chiar cu numitii lui Iohanis si Basescu, poate ar trebui sa ai grija CEDO, care, la fel ca toate institutiile internationale, isi pierde ratiunea de a exista, intrand tot mai mult sub influente politice…daca, in Romania, ti se intampla nedreptati si se intampla, n-o sa mai ai nici speranta CEDO, de vreme ce aia se fac a nu intelege aberatia spetei supusa judecatii…dar, asta pare a fi mult prea greu de inteles pentru un analfabet functional aliniat la generosul tur prezidential…

 4. Daca Curtea Constitutionala da Deciizii care nu sunt pe placul lui Iohannis, acestea vor fi considerate nule.
  Nemultumirea lui Iohannis se publica in Monitorul Oficial, data de la care Decizia Curtii Constitutionale devine nula.
  Nu radeti,…

 5. Va rog pe toti sa cititi decizia CEDO. Nu este una definitiva. Are doua parti, nu sariti direct la final pentru ca acolo este finalul partii II. Partea I se termina in alta parte.
  Nu va grabiti sa interpretati. Ati cazut deja in capcana hotului de case Iohannis. In fapt, sentinta CEDO il incrimineaza si pe el, pe Iohannis. Iata de ce. In paragrafele 68 si 149 se spune ca CEDO a observat ca au existat tentative de a ataca in justitie raportul ministrului. Dar spune ca acestea au ESUAT pentru ca NU MAI AVEAU MOTIV, IOHANNIS semnase decretul. Ori asta este o greseala flagranta a instantei care a decis respingerea acelor cauze. Stiti, este ca si cum dai in judecata un patron pentru concediere abuziva iar instanta iti respinge cauza pentru ca „ai fost deja concediat”. Vinovatii sunt doi: Curtea care a decis acele lucruri (si cred ca este ICCJ si stim ca sentinte ale ICCJ au mai fost atacate cu succes la CEDO). Daca acea Curte accepta cazul, atunci Iohannis ar fi numit un procuror interimar asteptand solutionarea procesului de pe rol.

  68. Following the adoption by the CSM of its decision of 27 February 2018 (see paragraphs 45-54 above), several non-governmental organisations lodged with the courts applications for the suspension of the removal proposal and of the Report of the Minister of Justice. These applications were rejected, without being examined on the merits, as being devoid of purpose after the adoption of the presidential decree (see paragraph 67 above).
  149. … Moreover, even assuming that a complaint against this act would have been admissible before the administrative courts, it is apparent from the documents submitted by the Government that non-governmental organisations throughout the country have tried this avenue without success (see paragraph 68 above) and no other example of administrative proceedings instituted against a similar document have been submitted (see paragraph 69 above). Therefore, the Court does not find it established in the context of the current case that a complaint to the administrative courts against the Report of the Minister of Justice would have been an effective domestic remedy for the applicant.

 6. […] Mai mult- „atacul violent al președintelui la CCR are loc cu doar o zi înainte ca judecătorii să ia în discuție ceea ce ar putea conduce la cea mai mare lovitură administrată lui Iohannis, respectiv declararea ca neconstituționale a decretelor privind instalarea stării de urgență, în urma sesizării Avocatului Poporului”, remarcă jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob. „Dacă acest verdict va veni mîine, Klaus Iohannis nu mai poate rămîne în funcție, fiind obligatorie demisia lui, pentru că ar fi vorba de cel mai mare abuz imaginabil, la adresa întregului popor. Dacă refuză să demisioneze, partidele parlamentare sunt obligate, la rîndul lor, să inițieze imediat procedura de suspendare, în caz contrar devenind complice ale acțiunii abuzive a președintelui” mai scrie jurnalistul în Inpolitics. […]

  • O aberatie care arata cat de josnici si lipsiti de scrupule sunt cei care fac parte din MAFIA PSD si acolitii acestora. Decizia C.E.D.O, arata ca Romania are o CANGRENA de infractori care sau instalat in cele mai inalte functii publice ale statului.

   • Adrianule, decizia CEDO explica faptul ca Kovesi nu a facut demersurile necesare, nu are nicio dovada ca ar fi incercat sa conteste intr-o instanta raportul lui Toader. Asta scrie in sentinta. Dar intr-o curioasa intoarcere, guvernul Romaniei a fost fortat sa arate precedente la nivelul procurorului sef. Si? Daca nu au fost precedente pentru ca in cei 10-15 ani de functionare a DNA niciun procuror nu a fost demis? Citeste Adrian, daca ai creier, nu mai rumega propaganda mincinoasa de la Iohannis si mafia lui.

 7. Cretinului i-a intrat creierul la adropauză. Cel mai mare idiot posibil@

 8. Jos cu președintele și băgat la zdup și confiște bunurile și averea ca nu e român jos guvernu jos toate partidele că sunt corupte toate partidele jeguri umane care au tras poporu în jos

 9. E grav, ori e atat de prost si ticalos pe cat pare, ori omul are o mare suferinta, urla de durere si nu-l cauta nimeni la diagnostic…totusi, mult mai rele sunt pupaturile de dos prezidential, indiferent ce scoate pe gura…oare indivizii astia nu stiu cum a fost cladit cultul lui Ceausescu?! Si ala era un om simplu, cu suflet, un taran scapat in centrul jocurilor politice, folosit de adevaratii manipulatori…s-a si vazut cat de usor s-au debarasat de el, ramanand sa se puiasca intre ei, la fel ca un cancer in metastaze…chiar nu deranjeaza pe nimeni ca-n tara care se lauda ca a scapat de dictatura si si-a impuscat tiranul e un singur individ care are dreptate si ala are toata puterea in stat?!
  P.S. Decizia CEDO e despre decretul lui Iohanis (perfect legal, de altfel, a fost numita politic, prin negocieri , si decret prezidential, a fost revocata tot politic prin decret, de acelasi …), doar ca, dupa ce a salvat Ardealul, limba romana si padurile de SH (prin plantarea unui copacel), trebuia, din nou, atacata CCR, mai ales ca are in dezbatere decretele lui…nici nu e prima data cand face asta, la orice data de sedinta cu sesizari privind „conduita” prezidentiala, Iohanis iese „ca un caine turbat” si da teme propagandei…restul fac slugile….dar, sa nu uitam sparanghelia, adevarata realitate care trebuie acoperita de orice samanta de scandal….Ma mai gandesc la o chestie, la CEDO, tocmai a fost numit, cu mare scandal un judecator sorosist notoriu, un bulgar…poate ca postul de procuror european al lui Kovesi nu se mai infiinteaza si aia care i-au promis incearca sa-i dea femeii „un servici”…sa nu ramana fara „colegi”…nici nu stii cum e mai bine, sa-i dea dreptate CEDO si sa-si revoce Iohanis decretul, ca DNA sufera, ori CEDO sa se uite la cauzele in care e sesizata, sa numere de cate ori apare numele Kovesi si s-o lase pe mana europeana…

 10. CEDO a dat multe verdicte in acest sens si pentru alti cetateni ai Romaniei. Nu l-am auzit pe klaun sa cera „de indata” ca procurorii vinovati, sa plateasca din propriile buzunare sumele datorate celor nedreptatiti.

 11. In Romania trebuie reintrodusa pedeapsa cu moartea pentru infractiuni grave cum ar fi tradarea.
  Anarhistul tradator de la Cotroceni trebuie sa fie primul pe lista condamnatilor la moarte.

 12. @ Flatulență
  De la Wikipedia, enciclopedia liberă
  ,,Faptul că gazele proprii nu par a mirosi la fel de rău ca cele ale altor persoane se pare că are mai degrabă o explicație psihologică decât una fiziologică: creierul „recunoaște” mirosul corpului propriu ca fiind ceva ce nu este „periculos”.[2]

  Ministrul britanic al Schimbării Climatice, Lady Verma, a avertizat populația să mănânce mai puțină fasole pentru a reduce flatulențele, deoarece metanul emanat prin flatulație este un factor cauzator al încălzirii globale.[3]”
  ?

 13. @ Totuși un „eveniment” de independență judecătorească, ?

 14. Vai, nici PCR nu era asa de necombătut si de necontrazis ca CCR !
  Pai, d-na avocat Weber nu e si ‘ mneaei sorosista?
  Parca in perioada 1998 – 2005 a fost președinte al Fundației Soros România (Fundația pentru o Societate Deschisă)…
  Sau greșesc?
  Păi, Gerorgica Soros din tabăra PSD nu e băiat rău? Ma refer la tinerelul ala de 90 de ani cu armate, multe si tancuri, si parale, si coronavirus, si marțieni, si alte alea de teama căruia tremură nu numai Putin,Dodon,Orban, dar si Erdogan, Lukashenko, Maduro, Xi Jinping , Kim Jong-un si toți marii democrați ai lumii, dar si caratista Olguta Vasilescu, cat e ea de democrată si fostă leoaică peremistă !! !!!

 15. […] UPDATE – Derapaj grav: Iohannis indeamna la nerespectarea legii si ataca CCR inaintea unui vot… […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998