CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9771 RON DOWN | 1 USD = 4.6069 RON DOWN | 1 GBP = 5.8086 RON DOWN

Deriva totala in PNL: Liberalii isi acuza propriul ministru de jocuri cu mafia imobiliara

1 comentariu / 2872 vizualizări / 26 august 2021

Ministrul liberal al Culturii, deputatul Bogdan Gheorghiu, e acuzat din propriul partid că face legi în favoarea mafioților. Deputatul Gigel Știrbu, fost ministru al Culturii, afirmă, astfel, într-un comunicat de presă, că noul proiect de ordonanţă pentru completarea Legii protejării patrimoniului, propus de Ministerul Culturii pare a fi ”cu dedicaţie pentru mafia imobiliară”.

”Marea problemă a acestui proiect” mai spune Știrbu, ”semnalată de specialişti, este introducerea unui nou articol, 342, parcă introdus de către dezvoltatorii imobiliari, care precizează următoarele: ”Serviciile publice deconcentrate ale Ministerului Culturii pot emite avize privind intervenţiile asupra imobilelor din zonele lor de protecţie sau din zonele protejate fără consultarea Comisiei Naţionale a Monumentelor Istorice, respectiv a comisiilor zonale ale monumentelor istorice, în afara cazurilor prevăzute la art. 26 alin. (5), dacă documentaţia supusă avizării este elaborată de un arhitect atestat de Ministerul Culturii în domeniul protejării patrimoniului cultural imobil şi respectă procedura privind avizarea intervenţiilor în zonele de protecţie a monumentelor istorice şi zonele protejate aprobată prin ordin al ministrului culturii”.
Practic, prin acest articol, nu mai este nevoie de consultarea Comisiei Naţionale a Monumentelor Istorice, respectiv a comisiilor zonale ale monumentelor istorice, şi se dă mână liberă dezvoltatorilor imobiliari să demoleze imobilele clasate monumente istorice” acuză deputatul PNL, care îi solicită ministrului să retragă urgent proiectul. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Acest nea gigel, stirb la capatana, are idee ce energie se consuma pentru a-ti castiga dreptul de a reconditiona o darapanatura aflata din intamplare intr-o zona istorica?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998