CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Descoperire epocala in Pestera Ororilor de la Marea Moarta: manuscrise biblice vechi de doua milenii

1 comentariu / 4487 vizualizări / 16 martie 2021

O descoperire de excepție, uimitor de rară: aproximativ două duzini de fragmente biblice vechi de 2.000 de ani au fost excavate din peșterile din deșertul Iudeii în timpul unei operațiuni. Fragmentele de pergament recent descoperite – primele astfel de descoperiri din 60 de ani – sunt traduceri în greacă ale cărților lui Zaharia și Naum din Cartea celor Doisprezece Profeți Minori și sunt scrise de doi scribi. Doar numele lui Dumnezeu este scris în ebraică în texte se arată în ediția de azi a ziarului Times of Israel.

Cele 20 de fragmente au fost găsite în așa-numita Peșteră a Groazei din Nahal Hever, care se află la aproximativ 80 de metri (260 de picioare) sub un vârf de stâncă. Potrivit unui comunicat de presă al Autorității pentru Antichități din Israel, peștera este așa numită deoarece este „flancată de versanți abrupți și poate fi accesată doar de alpiniști”.
Împreună cu „noile” fragmente de pergament biblic din Cărțile profeților minori, echipa a excavat un coș împletit perfect conservat de 10.500 de ani – cel mai vechi coș complet din lume – și un schelet mumificat vechi de 6.000 de ani al unui copil, învelit în pătură pentru somnul de veci se mai arată în publlicație. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. […] Cele 20 de fragmente au fost găsite în așa-numita Peșteră a Groazei din Nahal Hever, care se află la aproximativ 80 de metri (260 de picioare) sub un vârf de stâncă. Potrivit unui comunicat de presă al Autorității pentru Antichități din Israel, peștera este așa numită deoarece este „flancată de versanți abrupți și poate fi accesată doar de alpiniști”.Împreună cu „noile” fragmente de pergament biblic din Cărțile profeților minori, echipa a excavat un coș împletit perfect conservat de 10.500 de ani – cel mai vechi coș complet din lume – și un schelet mumificat vechi de 6.000 de ani al unui copil, învelit în pătură pentru somnul de veci se mai arată în publlicație, scrie inPolitics. […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998