CURS VALUTAR
1 EUR = 0 RON DOWN | 1 USD = 0 RON DOWN | 1 GBP = 0 RON DOWN

Descoperirea unui deputat al puterii: competitie sportiva neconstitutionala in Romania

0 comentarii / 1169 vizualizări / 9 septembrie 2013

Premieră absolută: un parlamentar PSD afirmă despre o reputată competiție sportivă autohtonă că este, nici mai mult, nici mai puțin decît neconstituțională.

„În România are loc, de mai mulţi ani de zile, un tur ciclist al unui ţinut care nu există” atrage atenția deputatul PSD de București Ioan Vulpescu, într-o declarație politică parlamentară.

”Nu ştiu câţi dintre dumneavoastră ştiu că, de mai mulţi ani de zile, se desfăşoară în ţara noastră un tur ciclist al aşa-zisului Ţinut Secuiesc. Anul acesta a ajuns chiar la ediţia a 7-a şi, din relatările presei, rezultă că este vorba de o competiţie oficială, cu participare internaţională. Fiind vorba de o competiţie oficială, ea nu se putea desfăşura fără acordul a două instituţii: Federaţia Română de Ciclism, care este singura organizatoare legală de evenimente cicliste pe teritoriul României, şi Ministerul de Interne, căci cursa s-a desfăşurat pe drumurile publice ale României. Nimeni nu are nimic împotriva unor competiţii sportive, indiferent de etnia celor care le organizează. Dar, chiar dacă îşi are propria legislaţie internă, sportul trebuie şi el să se integreze în legislaţia ţării, pe care nu are voie să o încalce sub niciun pretext. Mai ales îi este interzis sportului să se transforme în vehicul al unor demersuri de altă natură, care încalcă legile ţării şi în primul rând Constituţia” susține deputatul pesedist.

În consecință, el somează instituțiile sus amintite să dea explicații oficiale privind organizarea competiției ”care, prin denumirea ei, aduce atingere mai multor articole din Constituţia României şi din Legea administraţiei”.(B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *