CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9746 RON DOWN | 1 USD = 4.6864 RON DOWN | 1 GBP = 5.7433 RON DOWN

Despre Ponta, în presa americană: ”Opiniile lui sunt larg împărtășite în România”

27 comentarii / 4814 vizualizări / 5 septembrie 2022

Fostul premier Victor Ponta este preluat și comentat în presa americană cu o analiză publicată recent despre situația din România, analiștii de la bilunarul The American Conservativ apreciind că opiniile lui despre situația din țară sunt în asentimentul largii majorități a românilor.

Materialul din bilunarul conservator american începe prin a profeți că recenta demonstrație a peste 70.000 de cehi nemulțumiți de criză, la Praga, este ”prima dintre multele pe care le vom vedea în toată Europa”.

”Zeci de mii de cehi au protestat la Praga împotriva guvernului pentru a cere mai mult ajutor de la stat pentru creșterea facturilor la energie, cea mai mare manifestare a nemulțumirii publice față de cea mai gravă criză a costului vieții din ultimele trei decenii. Aproximativ 70.000 de oameni au umplut sâmbătă Piața Wenceslas din centrul capitalei Cehe, potrivit estimărilor poliției, unii purtând pancarte care denunțau apartenența țării la Uniunea Europeană și la alianța militară NATO”.

”Aceasta nu va fi ultima astfel de demonstrație pe care o vedem în următoarele luni. Așteptați până se răcește vremea. Între timp, în Marea Britanie, 60 la sută din fabricile britanice ar putea falimenta, zdrobite de prețurile exorbitante ale energiei. Dacă șase din zece fabrici britanice eșuează, Marea Britanie va fi paralizată și probabil va avea o depresie” mai scrie The American Conservative.

Și, completează analistul Rod Dreher:

”Situația de la București: Iată un articol trimis mie de unul dintre prietenii mei din România. El spune că autorul, fostul premier Victor Ponta, nu este considerat a fi un personaj credibil, dar sentimentul pe care îl exprimă aici este larg împărtășit în acea țară. Am rulat articolul prin Google Translate. Sentimentul de bază este că oamenii din Europa, în general, și din România, în special, vor fi printre marii perdanți ai acestui război, pentru că economia va colapsa”.

Un extras din articolul lui Ponta:

”Intre tarile europene care sufera sunt insa mari diferente – unii din Vest sunt atat de bogati incat au “osanza” sa sufere si 10 ani fara sa simta cu adevarat ; altii din Est fac galagie mare, gasesc solutii smechere dar eficiente ca sa isi salveze economia si populatia; iar altii, ca Romania , dau tot, nu cer si nu primesc nimic in schimb si nici nu se mai sinchisesc sa explice oamenilor ce li se intampla, de ce si ce viitor ii asteapta )!”

”Amicul meu român spune că oamenii din țara lui încep acum să se agite de teamă și din resentimente împotriva elitelor lor. Michael Yon numește asta un „1848 global”” mai scrie analistul Rod Dreher. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

27 Comentarii

 1. Ponta e politruc. Stie din sondaje sau cercetari sociologice ce prinde la romani si vrea sa creasca in optiunile de vot pentru 2024, cand zicea ca va candida din nou la presedintie, dar acum spera ca macar sa mai intre in parlament.
  N-a fost nici conservator, nici suveranist pana acum.

  • N-a fost suveranist? De ce a fost dat jos ca sa fie pus Julien Ckzszoloszs (aka „fiul lui Soros”) in locul lui ?

  • Ponta, orice s-ar zice a fost un PM mai bun decit toti PM (la un loc) ce l-au urmat, poate cu o nota buna pentru Dancila.

 2. N-a fost suveranist. A fost cu cea mai mare moschee din Europa la Bucuresti, cu poponarii homosexuali LGBT (via remus Remus Cernea, dusmanul Catedralei Mântuirii Neamului Românesc, pe care Ponta si l-a luat consilier de premier in mai 2012), cu ONG-urile sorosiste (via Florin Badita, pe care l-a angajat la guvernul lui), inclusiv cu „Freedom House” din SUA (partenera Open Society Foundation a lui Soros) cu care Ponta a facut bani pentru sine.
  Klaus nu l-a schimbat cu Julien pentru ca Ponta era suveranist, iar Ciolos sorosist.
  L-au dat jos cu un pretext, dar Ponta tot un corupt era, iar acum isi schimba parul (mesajul), nu si naravul.
  Ponta vrea sa fie AUR abia acum, dar e prea tarziu.

  • Perfect de acord cu tot ce ati scris.

   Din punct de vedere economic, Ponta a fost mai bun pentru Romania decat Ciolos. Doar economic. Cred ca de asta a fost schimbat.
   In rest corupt si aservit strainilor cum ati descris, sa nu uitam cand a fost „criza refugiatilor” (sute de mii de ilegali cu adidasi si haine noi, telefoane performante, harti si manuale cu instructiuni cum sa obtina ajutoare sociale si statut juridic protejat de azilant/refugiat in statele europene, manual in functie de tara unde trebuia sa ajunga strainii ilegali, tradus in toate limbile vorbite de acei invadatori) dorea sa umple Romania de africani, iranieni, afgani, uzbekistanezi si asiatici toti „refugiati din Siria”, sa colonizeze Romania cu straini de la nivel de gradinite pana la locuri de munca garantate de stat pentru ilegali.

   • Suntem de acord, se pare, pana la urma!

 3. CATI BANI A PRIMIT DE LA GHITA SI I-A DOSIT IN DUBAI SI ARABIA SAUDITA, RRROMANUL ASTA CARE S-A DOVEDIT NU SLUGA, CI ARGAT..ARGAT LA DORIN COCOS SI TUCALARUL ELENEI UDREA…EI PUNEAU PROCURORII SI PE TOAPA DE KOVESI…EI FACEAU BANI CU GHITA…OTREAPA PONTA, OTREAPA SI UDREA…APOI TRADAT GEOANA, APOI LINS TUCALUL LUI BASESCU..” DOTTORE..” LASAT NEVASTA GRAVIDA, INSURAT CU FIICA LUI ILIE SARBU, DUHOVNICUL PATRIARHULUI DANIEL.A VRUT SA ISI FACA ZIUA SI LANSAREA CA IN COREEA..20 SEPTEMBRIE, VRAJITORIA CU IIA ROMANEASCA…FEL SI FEL DE IMBECILITATI CU FATA LUI DE PROST SI MINCINOS…A CASUNAT CA VREA MOSCHEE EUROPEANA IN MIJLOCUL BUCURESTILOR, CA ERA APLECAT IN FATA SULTANULUI. STITI CEVA BUN SI GANDIT SANATOS DE LA PONTA? CRIMA DIN 29 MARTIE, CRISTIAN ANDREI PANAIT, II APARTINE MORAL SI ACCIDENTELE CIUDATE ALE FIULUI LUI PONTA, SPUN MULTE…CAPUL…DE LA CAP LA CAP…PENTRU CA IN FAMILIA SARBU PONTA ARE SUPREMATIE VRAJITORIA SI NU TEOLOGIA..

  • Nu staţi aşa

 4. ponta garanteaza prolaps nu colaps…..

 5. Dincolo de ceea ce zice Ponta, a cărui părere nici nu contează, este anormal apetitul unora de a instiga lumea să iasă în stradă. Se știe din istorie că strada n-a rezolvat niciodată nimic. Doar unii șmecheri au profitat de ieșirea mulțimilor în stradă, pentru a se instaura ei la putere.

  • Cu „se ştie că”, cum bagi vrăjeală pe aici, se propagă minciunile, de fapt.
   Iar nimic nu s-a făcut în istorie stând în casă, mincinosule.
   Eşti Ceauşeasca ieşită din iad?
   Elena Ceauşescu în 21 decembrie 1989: ”Staţi liniştiţi la locurile voastre!”.

   • Spre deosebire de naivi ca tine, eu am studiat istoria. Românii nu au obținut niciodată nimic ieșind în stradă. Știi cum s-au terminat Răscoalele lui Horia, Cloșca și Crișan sau Revoluția lui Tudor Vladmirescu/ Știi cum s-a încheiat Răscoala țărănească de la 1907? Sau cum au fost exterminați legionarii de guvernele criminale ale lui Carol al II lea, Ion Antonescu și ale bolșevicilor comuniști? Cum au sfârșit adevărații revoluționari care au ieșit în stradă în decembrie 1989 dar și cei din Piața Universității din 1990? Cum au sfârșit naivii care au ieșit în stradă în 10 august 2018? Sau ce-au obținut #reziștii care au fost manipulați de mutul din fruntea trebii? Strada este folosită de niște șmenari pentru a-și legimita șederea la Putere.

    • Un smecher pus de guvern sa dea romanilor lectii false de istorie, ca sa nu se clatine sandramaua statului paralel, liota imbuibatilor care face vagoane de bani.
     Lasa-ne nene, ca esti doar un şobolator al sistemului.
     Nimic nu te recomanda sa dai lectii altora sau sa pretinzi ca nu tu esti cel care se insala sau insala pe altii.

     • Eu nu îndemn românii să iasă pe stradă ca să ia bastoane pe spate și lacrimogene în ochi. Eu îi sfătuiesc pe români să-și folosească inteligența și să elimine escrocii de la guvernare și din conducerea politică. Altfel vor avea parte de soarta zecilor de mii de legionari exterminați de stăpânitori criminali precum Carol al II lea, Ion Antonescu și de regimul bolșevic (cu o pondere iudaică consistentă) instaurat după 1944. Credința în Dumnezeu nu presupune să fim „robi al lui Dumnezeu” ci să fim „fii ai lui Dumnezeu”. Iar Dumnezeu nu are nicio legătură cu Zeul ucigaș denumit Dumnezeul lui Israel.

     • E o ameţeală de vorbe.
      Matale spui, de fapt, lumii că dacă va ieşi la o manifestaţie democratică împotriva guvernului, oamenii vor fi „exterminaţi”, după care ne ameţeşti cu nişte aiureli religioase fără nici un sens pentru un om normal la cap.
      E destul evident că nu prezinţi nici o încredere, nu te mai chinui.

     • Amețeală de vorbe propune AUR: „Prețuim FAMILIA, PATRIA, CREDINȚA și LIBERTATEA”.
      Credința în Dumnezeul lui Israel promovat în mod obsesiv de Biserica Ortodoxă Română este o amețeală de vorbe. Nu poți oferi electoratului din secolul XXI credința unor triburi primitive într-o zeitate criminală. Or Biblia oferă credincioșilor o astfel de credință criminală. Un Zeu răzbunător și criminal care-și incită adepții la crime și atrocități.

     • Punct.

     • Şi nici nu „promovează“ nebunia care o debitezi tu rătăcitor

     • Iisus Hristos, după salvarea unei femei adultere de la uciderea prin lapidare, a denunțat acest Zeul criminal al lui Israel, care „de la început a fost ucigător de oameni”, ca fiind „mincinos și tatăl minciunii”. El s-a adresat unor conaționali israeliți, răzbunători criminali: „voi sunteți din tatăl vostru diavolul și vreți să faceți poftele tatălui vostru” (Ioan 8,44). Fiul adevăratului Dumnezeu Tată afirma public: „Tatăl Meu este Cel care Mă slăveşte, despre Care ziceţi voi că este Dumnezeul vostru.” (Ioan 8,54). Iisus le vorbea conaționalilor evrei despre existența a doi Dumnezei: Unul era „Dumnezeu Tatăl Meu” „dătător de viață și iubitor de oameni”, adică Mântuitorul omenirii, și altul era DumneZeu „tatăl vostru diavolul și ucigător de oameni”. Adevăratul Dumnezeu a iertat și a înviat oameni, nu i-a ucis. Din iubire, Dumnezeu Fiul s-a lăsat ucis prin răstignire, pentru a da o lecție divină de iertare tuturor oamenilor criminali și răzbunători. Iar Fiul era din veșnicie cu Tatăl, deci nu putea fi criminal. BOR afirmă că Dumnezeu tatăl este Dumnezeul lui Israel.

     • Iisus Hristos nu se referă la Dumnezeul din Vechiul Testament, la Dumnezeul care a creat lumea, atunci când le spune fariseilor („conaționali israeliți” zice ticălos Militaru ca să arunce pe toţi evreii) că ei sunt de la „tatăl vostru diavolul și ucigător de oameni”.
      Iisus se referea la faptul că acei evrei (fariseii) s-au îndepărtat de Dumnezeul care a creat lumea,
      Dumnezeul adevărat.
      Multă demenţă, adevărata pandemie, de îndrăcire, a cuprins lumea în zilele de azi, iar Vasilică Militaru se vrea în fruntea acestor zombi decăzuţi. Se vrea şef.
      Faptul că Dumnezeu permite să se întâmple şi răul (a lăsat să fie răstignit şi Fiul Său) nu îl face să fie diavolul, cum spune de fapt Vasilică Militaru, el însuşi fiind astfel ca fariseii, ispitit şi îndrumat de necuratul diavol, care prin el, prin Vasilică, îl batjocoreşte cu satisfacţie pe Dumnezeu.
      Poate că la nebunul înverşunat de Vasilică totul a început când, părăsind Biserica prin comunicat de presă, a trecut la nişte secte care au ca falşi îngeri nişte spirite infame.

     • Păi cine este prezentat ca ucigător de oameni în Vechiul Testament? Cine-i comandă lui Moise crimele abominabile sub pretextul exterminării rasiale și religioase a sute de mii de ne-evrei? Cine-a ucis toți întâii născuți din Egiptul antic înainte de fuga iudeilor? În Biblie este denumit Dumnezeul lui Israel. Iar la Facultatea de Teologie din Sibiu, studenții sunt educați că acel ZEU ucigaș este Dumnezeu Tatăl din Sfânta Treime.

 6. Pregateste „mareleLicurici „terenul pentru noul pres ? Pardon presedinte. M-a luat gura pe dinainte.Dupa Ilici ,Miluta -Petrov turnatorul betiv , plavanniss lipsea din panoplie Pinnocchio. Se pare ca a gasit un Gepetto pe la amerloci.

  • Ponta se pregateste sa il faca turcii eunuc, mai nou e turcofil-muslimofil asa.

 7. Great blog, it provided a lot of useful information. Research and information are excellent. Also, we operate in the same field, so check us out Stainless Steel 310 Seamless, Welded, ERW, EFW Pipes And Tubes

 8. Sobolanul oparit Ponta, dupa ce a distrus USL, PSD si Pro Romania poate sa prezica asa cum o facea Nostradamus, Vanga, Hara ca nu-l mai crede nici ma-sa cu ochiul ei de sticla.

  • USL a fost distrus de principalul adversar al lui Crin Antonescu, ala de se temea el cel mai mult si de slugile lor nenorocite si imputite din aceasta actuala colonie, fosta tara, viitoare lada de gunoi a Europei buna de vandut pe servetel.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998