CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Deutsche Welle: Capitalul german ocupa Transilvania pas cu pas

0 comentarii / 4171 vizualizări / 1 octombrie 2018

Deși investitorilor germani le este pusă la încercare încrederea în mediul de afaceri din România, business-ul german mai pune un picior în Transilvania. Pentru Germania, ”Transilvania contează, aici se face business”, scrie siteul german Deutsche Welle.

”În 2017, România a înregistrat cea mai mare creștere economică din UE: aproximativ 7%. În calitate de cei mai importanți parteneri economici ai României și ca element deloc neglijabil al motorului creșterii economiei românești, germanii activează în momentul de față cu circa 7.500 de companii în România. Aproape 300.000 de oameni au găsit locuri de muncă la firmele cu capital german. Cu toate neajunsurile și contradicțiile de care s-au lovit în mediul românesc de afaceri, investițiile germane în România se ridică la 9,3 miliarde de euro. Mai mult decât atât, business-ul german mai pune un picior în Transilvania: la începutul celui de-al 4-lea trimestru 2018, Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK) a deschis un birou la Cluj. Al doilea, după cel din București, inaugurat în urmă cu 15 ani. Statisticile AHK arată că dintre țările sud-est europene, România a atras în anul 2017 cele mai multe investiții străine directe: 4,5 miliarde euro. (Bulgaria 0,9 miliarde, Grecia 3,5 miliarde, Ungaria 4,2 miliarde)

”Semnalul este pentru Germania”

Firmele germane și românești din întreaga regiune vor fi incluse în activitățile AHK Transylvania Office, care are de gând să-și extindă network-ul dincolo de granițele Clujului. ”AHK Transylvania Office va oferi companiilor din Transilvania accesul direct la comunitatea noastră (…) și va sprijini companiile din regiune în activitățile lor”, a asigurat Sebastian Metz, director general AHK și membru în Consiliul Director.
Ceea ce nu pot asigura nici cei mai pricepuți oameni de afaceri în momentul de față este dacă suma contradicțiilor ce compun mediul de afaceri din România va rămâne constantă sau nu. În mod mai mult sau mai puțin direct, de pe agenda Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germană face parte și îmbunătățirea imaginii României în Germania. ”Semnalul este pentru Germania”, a declarat Dragoș Anastasiu. ”Transilvania contează, aici se face business” conchid analiștii D.W.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998