CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Deutsche Welle: Ciolos – un om nehotarit care pare impins de la spate

1 comentariu / 2762 vizualizări / 23 martie 2017

Cine este Dacian Cioloș și ce vrea el, de fapt? O întrebare dificilă chiar și pentru analiștii de la Deutsche Welle, care își manifestă nedumerirea față de comportamentul fostului premier, din ultima perioadă. Deși prezentat de o parte a presei drept mare speranță a politicii, Cioloș e exagerat de pasiv și absent. ”Până acum noi am văzut doar un om discret, nehotărât, fără nicio înflăcărare, care pare a fi împins de la spate” scriu cei de la DW.

DW remarcă faptul că în ultimele zile românii s-au confruntat cu știri despre un non-eveniment:
așa numita vizită a lui Dacian Cioloș la Bruxelles și întâlnirea sa cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.
”Dar, cu toată prețuirea care i se cuvine unui fost premier, el nu mai îndeplinește nicio responsabilitate publică, nici măcar una mai puțin însemnată. Dacian Cioloș ar fi putut să fie cu ușurință senator PNL sau senator USR, la fel ca unii dintre miniștrii săi, dar nu a vrut să candideze rămânând fidel promisiunii sale de primă instanță. Prin urmare, vizita sa la Bruxelles este una strict privată, a cărei mediatizare pare ceva artificial” se arată în analiză.

”Se pare că întâlnirile lui Dacian Cioloș cu Jean-Claude Juncker și cu alți demnitari de la Bruxelles sunt utilizate pentru a crea impresia că fostul premier continuă să fie un interlocutor de prim plan al oficialităților europene, una menită să faciliteze acceptarea sa într-o poziție de top în România, eventual ca lider al USR. Foștii săi miniștri aleși în Parlament pe listele acestei grupări au inițiat deja un lobby insistent în favoarea sa, punându-l pe liderul formațiunii, Nicușor Dan, într-o situație extrem de ingrată. Să refuzi acceptarea lui Cioloș pare meschin, să o accepți înseamnă să te retragi resemnat.
În realitate, nimeni nu ignoră că nu despre înscrierea lui Cioloș în partid este vorba (ar putea-o face oricând fără atâta emoție, după cum ar fi putut să o facă demult), ci de instalarea sa la conducerea grupării. Prin urmare lui Nicușor Dan i s-a cerut să plece și să lase pe alții în locul său chiar dacă evenimentul ar putea fi împachetat în așa chip, încât să pară altceva decât este”.

”În politică sunt multe căi posibile și chiar și acest ”complot” menit să-l readucă pe Dacian Cioloș în viața politică ar putea fi absolvit dacă am vedea că fostul premier e preocupat nu de organizarea propriei cariere, ci de o misiune politică, pe care o asumă cu entuziasm. Or, până acum noi am văzut doar un om discret, nehotărât, fără nicio înflăcărare, care pare a fi împins de la spate” mai scrie DW.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. In linii mari e o fotografie corecta a momentului! In esenta d.c. e nehotarat pt ca sponsorii sai sunt ei insisi nesiguri de ce urmeaza sa se intample in europa si nu numai…. politic este o nulitate !

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998