CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9022 RON DOWN | 1 USD = 4.5747 RON DOWN | 1 GBP = 5.4884 RON UP

Deutsche Welle: Demisia lui Kovesi, cea mai buna varianta pentru presedinte

3 comentarii / 3785 vizualizări / 14 iunie 2018

Declarațiile de luni ale președintelui au lăsat impresia că o eventuală demisie a șefei DNA ar fi o soluție convenabilă afirmă analiștii siteului Deutsche Welle într-un material dedicat celui mai fierbinte scandal al momentului.

”Iată scurtul dialog relevant:
”Jurnalist: Vă întrebam dacă demisia șefei DNA este o opțiune, domnule președinte, în acest moment și dacă ați discutat cu Laura Codruța Kövesi.
Președintele României, domnul Klaus Iohannis: Nu am discutat această chestiune și asta n-ar depinde de mine. Deci nu puteți să-mi puneți mie această întrebare.” (presidency.ro)

”Ipoteza unei demisii a procurorului-șef DNA este de reținut”

Ceea ce au mai observat și alții între timp este că președintele nu a protestat la această întrebare. Nu a spus, bunăoară, că procurorul-șef nu are motive să demisioneze, că întrebarea ar fi tendențioasă șamd. E adevărat și faptul că președintele Iohannis nu are de obicei spontaneitate în replică, încât o frază smulsă în cursul unui dialog dezordonat nu poate fi considerată pe deplin relevantă. Dar cu toate acestea ipoteza unei demisii a procurorului-șef DNA este de reținut tocmai pentru că ar fi cea mai bună variantă politică din punctul de vedere al președintelui. Și tocmai de aceea are, poate, nevoie de un răgaz pregătitor, pe care, de altfel, decizia CCR i l-a oferit implicit” conchide DW.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. nu, man, asta e prea proasta si infricosata sa-si dea demisia… mai bine dau foc presedintiei… asa sa fie! Haleluia!

  2. Cel mai probabil ‘indecizia’ lui K.W. Johannis se va termina duminica, 24 Iunie cand un mesager de la Berlin ii va aduce plicul cu ‘foaia de parcurs’ pe care trebuie sa o parcurga in perioada urmatoare. Atunci va putea rasufla si el usurat, si va putea pleca fericit intr-o (noua) vacanta, avand sentimentul profund al datoriei indeplinite. Al datoriei fata de Germania, desigur.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998