CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9773 RON UP | 1 USD = 4.6189 RON UP | 1 GBP = 5.8269 RON UP

Deutsche Welle: Denuntul lui Orban poate lichida democratia din Romania

1 comentariu / 7300 vizualizări / 22 mai 2018

”În cazul în care denunțul lui Ludovic Orban va avea urmări, va trebui să ne așteptăm ca toate disputele politice să se rezolve pe calea justiției. E un fel de a desființa complet democrația atâta câtă mai există. Procurorul (căci până la judecător relația politică e deja tranșată) va deveni un actor politic de prim plan care va decide în problemele cele mai delicate care țin de echilibrul constituțional”. Avertismentul vine din partea analiștilor Deutsche Welle, care comentează cea mai recentă acțiune a liderului liberal.

D.W. mai observă că Ludovic Orban ”urmează orbește politica ”europeană”, în speță politica Germaniei și Franței, care în mod cert au alte interese decât România în Orientul Apropiat. Cel mai bun prieten al Germaniei de-ai fi și nu poți să nu vezi că distanța primejdioasă care se cască între Berlin și Washington – pentru care răspunzători nu sunt doar americanii – pretinde României să ia inițiativa și să urmeze îndeaproape cursul evenimentelor(…) Rolul SUA, în ciuda a ceea ce spun comentatorii din Europa occidentală, va crește și, încetul cu încetul, europenii se vor vedea nevoiți să țină seama de noile realități.
În loc să se baricadeze pe poziții de gelozie constituțională, s-ar cuveni ca președintele Iohannis să asume deschis această politică, căci, în virtutea relațiilor sale cu politica germană, s-ar putea face folositor nu doar României dar – de ce nu – și Germaniei, care ar putea descoperi că relația cu Rusia nu poate compensa ruptura de America. Numai așa, prin curaj și inițiativă, românii ar putea la un moment dat să conteze” conchide siteul german.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Care democratie? Este Romania stat democratic? Stat de drept? Nu. Sunt doar vorbe goale!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998