CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9746 RON DOWN | 1 USD = 4.6864 RON DOWN | 1 GBP = 5.7433 RON DOWN

Deutsche Welle despre Hodor – spălătorul Securității: ”Securiștii își făceau treaba cât se poate de onest!”

11 comentarii / 2953 vizualizări / 20 septembrie 2022

Istoricul de la CNSAS, Mădălin Hodor, specializat în chestiuni ținînd de fosta Securitate, este taxat dur de siteul german Deutsche Welle pentru prestația sa care, în fapt, ar consta în spălarea și nu înfierarea fostei Securități.

DW amintește, astfel, că într-un episod al controversatului serial al TVR despre Securitate ”apare ca expert, alături de doi generali ai poliției secrete comuniste, însuși Mădălin Hodor. Care afirmă textual că ”securiștii își făceau treaba cât se poate de onest””.

”Reieșea, din ”expertiza” lui și a generalilor lăsați să peroreze ca și cum ar fi fost de absolută încredere, că vina pentru ce n-a stat bine sub Ceaușescu în economia țării era a conducerii PCR (care da, era în culpă, dar nu mai e demult printre noi) și, în cel mai rău caz, a șefilor poliției secrete (care nici ei nu mai fac umbră pământului), sugerându-se (fără să se afirme explicit) că securiștii (care se mai află printre noi) ar fi fost ”specialiști” inocenți ai unui sistem de experți profesioniști, în mare ”nevinovat”.

În realitate, din cauza lor și a turnătorilor lor, România era terorizată. Ajunsese să fie un spațiu în care se murea de foame, frig și frică. Sau în bătaie și tortură, ca Babu Ursu, în beciurile securității. Oamenii înfundau închisori, pe bază de condamnări nu doar pentru activitate contra statului, cum admite în peliclula TVR unul dintre generalii înfățișați că s-ar fi întâmplat cu câteva ”zeci” de persoane. În realitate, nenumărați deținuți de conștiință au ajuns să fie spitalizați și recluși ca nebuni ori osândiți la ani grei de temniță și trimiși după gratii pentru false delicte ”de drept comun”.

Trecutul din prezent care ne compromite viitorul

Zilele trecute, TVR a pus capăt difuzării serialului-detergent de poliție politică comunistă, care, nu doar în opinia mea, albea ceea ce în memoria colectivă a românilor nu întâmplător e de culoare neagră. Reacția de furie violentă a lui Hodor, răzbătând din postarea lui pe Facebook, e greu de descris” conchide DW. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

11 Comentarii

 1. Mulți securiști au luat banii pe „muncă” inventată de ei. O mostră de „activitate informativă” a odioasei Securități Piatra Neamț. Preotul G. F., deținut între anii 1948-1953 și 1959-1964 a fost urmărit informativ după eliberare până în anul 1977 când a acceptat să colaboreze cu Securitatea pentru a-l lăsa să-și vadă fata plecată în Germania. În anul 1974, deși nu exista niciun raport care să dovedească faptul că acesta mai făcea afirmații „dușmănoase” la adresa regimului comunist (condamnările au fost doar pe baza unor afirmații considerate dușmănoase), ofițerii de Securitate i-au inventat noi motive de urmărire. Un lt.col. semnat indescifrabil stabilește, la data de 05.07.1974, măsuri de intensificare a urmăririi părintelui Filip Gheorghe:
  „1.Să fie folosit în continuare inf. Nicu pt. a stabili: atitudinea lui față de trecutul său politic și penal precum și față de statul nostru; relațiile ce le are în prezent cu elementele suspecte; activitatea lui în special pe linia O.D. (Oastei Domnului – n.n.).
  2. În același scop să fie folosit și inf. Teodorescu.
  3. Împreună cu lt. col. Mitrea N. să se organizeze urmărirea lui informativă și în comuna Săvinești, folosindu-se rețeaua existentă în comună.”

  • Te contrazici singur doar ca sa te afli in treaba, parazitul „Neamului Românesc”.
   Ai facut si azi ceva. Caca. O treaba foarte mare, neinventata, cum faceau securistii.

   • Munceau să fabrice dosare unor români nenorociți de prima serie de securiști bolșevici. Deci fabricau dosare de urmărire informativă pentru a-și justifica activitatea și pentru a-și încasa salariile blestemate. Unii mănâncă și acum pensii nesimțite.

    • Faceau si fac adica exact, dar exact, ceea ce faci si tu.

 2. DW pare scapat de sub „influentza” lu „Petre Clej” ,
  lu „Petre M. Iancu”……

 3. Da, corect, Hodor e o lichelutã mai mica, iese la rampa fix cand trebuie sa curete vre-un sekurache-cel-mai-prost-din-cartier. Insa Si articolul este scris la sectiunea „Opinii” unde au mai opinat diversi fix pe dos, impotriva „celorlalti” si gutau sus si tare „Doicevele a zis !”. Sa fim corecti. Zic.

 4. Domnul în cauză s-a remarcat în timp printr-o atitudine românofobă accentuată. În rest, numai de bine.

  • „Accentuata” e prostia din cale afara a celor fara treaba.

 5. Dar ce treaba are DW cu emisiunile de la televiziunile noastre? S-a terminat nazismul in Germania? Cel din Ukraina este invizibil si inodor? Securitatea lor cu ce s-a ocupat? Cum incalca drepturile oamenilor de cca 3 ani incoace si ce batai au aplicat manifestantilor anti-vaccin? Noi ne infierăm intr-una trecutul, ne gudurăm pe langa jurnalisti si televiziuni straine care ne critica, desi in tarile lor e dezastru, democratia e vaxx, nu exista! Asasinatele politice din tarile occidentale sunt trecute cu vederea, dar nu mai poate DW sa existe de ceea ce s-a intamplat la noi in anii 50! Ceea ce se face acum in Germania cu austeritatea energetica, cum s-o numi? Nivel de trai ridicat? Pana in 1989 Securitatea nu a aservit Romania si nu a dat-o pe mana strainilor asa cum face SRI de ani buni incoace.

 6. Hodor este un sac de cacat cu ochi care linge talpile Securitatii pentru un blid de mancare.

  Pentru blasfemiile adresate detinutilor si victimelor lagarelor comuniste trebuie sa faca puscarie.

  • mai rau decat cei vechi. Vrea sa umplu puscariile cu toti cei pe care ii vede in fata lui. Retardatul e sub acoperire, dar si cu religia, cu „blasfemiile”, cu rahat la cap.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998