CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Deutsche Welle, despre mizeria morala a europarlamentarilor PDL

0 comentarii / 1651 vizualizări / 1 octombrie 2012

”Eurodeputaţii români nu doar că au mutat propria gâlceavă la Strasbourg, dar au părut să exporte în instituţiile europene sistemul numirilor politice” se arată într-o analiză extrem de tăioasă a Deutsche Welle, care tratează modul în care europarlamentarii PDL au șocat UE blocînd numirea lui Leonard Orban la Curtea Europeană de Audit.

”Românii din Parlamentul European nu pot face o bună impresie dacă se boicotează reciproc din motive de politică locală. De vreo doi ani, grupurile politice rivale provenite din România au dat impresia că au mutat scandalurile de la Bucureşti la Strasbourg. Ultimul episod care a lăsat o impresie stingheritoare este votul împotriva candidaturii lui Leonard Orban la un post în Curtea Europeană de Audit. Aritmetica votului arată că votul deputaţilor români din grupul PPE, adică militanţii PDL, au condus în comisia de specialitate la un aviz negativ pentru candidatul României” punctează Deutsche Welle.

”Explicaţiile deputaţilor PDL au fost contradictorii, ceea ce lasă loc bănuielii că votul împotriva lui Orban a fost legat mai curând de scandalul recent de la Bucureşti(…) Coalizarea deputaţilor după criteriul strict al originii naţionale este ceva mai curând neadecvat în Parlamentul European. Tocmai de aceea deputaţii aleşi în diferitele ţări membre se grupează după criterii politice, în grupuri doctrinare transnaţionale. Filosofia intimă a PE este tocmai depăşirea frontierelor naţionale şi crearea unei unităţi europene. Dar în anumite situaţii în care nu este vorba de o competiţie între mai mulţi candidaţi, ci pur şi simplu de numirea unui candidat al unei ţări anumite (potrivit algoritmului de reprezentare a statelor membre) a vota împotriva candidatului propus de propria ţară sună ciudat. În orice caz este nevoie de argumente care să explice motivele unei asemenea neuzuale desolidarizări. Or, deputaţii PDL au invocat argumente care nu s-au verificat” se mai arată în comentariul amintit.

”Cu siguranţă că un aviz negativ nu e o tragedie şi că în alte împrejurări nici nu ar pretinde un comentariu, dar este grav, în schimb, dacă eurodeputaţii aleşi în România vor transporta în geamantanul lor toate bolile de acasă” conchide DW. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998