CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Deutsche Welle, despre talerul cu doua fete Basescu

0 comentarii / 1616 vizualizări / 31 iulie 2012

Reputatul organ de presă german Deutsche Welle remarcă, într-un comentariu, un lucru care a scăpat nepermis reprezentanților USL, dar și presei în ansamblu, legat de duplicitatea incredibilă a lui Traian Băsescu.

Concret, DW analizează mesajele date de Traian Băsescu după referendum, potrivit cărora se simte mai puternic decît oricînd și că cele cca.8 milioane de voturi împotriva sa nu înseamnă nimic în raport cu numărul celor care au ales să nu vină la referendum.
Numai că această atitudine vine în profundă contradicție cu mesajele aceluiași Traian Băsescu după referendumul privind parlamentul unicameral, din 2009, unde voturile favorabile au fost mai puține decît cele pentru demiterea șefului statului. Și totuși, Băsescu s-a servit ani de zile și o face și azi, de respectivele voturi pentru a acuza USL și parlamentul, în ansamblu, pentru refuzul de a aplica ”voința poporului”. În acel caz, nu a mai contat, nici pentru președinte, nici pentru armata de yes-men-i din preajma sa, că numărul celor care au refuzat să vină la vot era chiar mai mare decît acum.

”Iată o comparaţie relevantă. La referendumul validat privitor la trecerea la monocameralism, numărul voturilor valabil exprimate la răspunsul „DA” a fost de 6.740.213, reprezentând 77,78%. Aşadar cu 6,7 milioane de voturi în favoarea propunerii sale, preşedintele s-a simţit suficient de puternic să facă presiuni sistematice asupra Parlamentului pentru a adopta acelaşi punct de vedere. La referendumul de demitere din 29 iulie s-au întregistrat 7,2 milioane de voturi împotriva sa, reprezentând 87,5%, dar, cu toate acestea, preşedintele pare convins că are o bază suficientă să ceară pe mai departe dreptul de a conduce executivul.
Nu putem spune decât că asistăm la o realitate politică cu totul deconcertantă” remarcă, nu fără o doză de malițiozitate, comentatorii Deutsche Welle. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998