CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Deutsche Welle: Din 2007, Romania e complet lipsita de orice proiect

0 comentarii / 1468 vizualizări / 14 noiembrie 2012

Potrivit prestigiosului organ de presă german Deutsche Welle, România ultimilor 5 ani poate fi caracterizată prin absența oricărui proiect de anvergură, ca și prin refuzul partidelor politice de a propune un alt model de societate. O atitudine dramatică, denumită ”somnambulie vegetativă”, și care are toate șansele să se perpetueze și în viitor.

”Poate mai mult ca oriunde, în tânăra democraţie românească a devenit vizibil că vechile idealisme au devenit perimate. Niciun partid nu caută să impună un model de societate, ci în cazul cel mai bun să susţină anumite categorii de interese, dar numai cu scopul de a reproduce ciclul puterii. Partidele româneşti se finanţează din comisioanele obţinute la contractele cu statul, aşa încât ele crează impresia înşelătoare că ar avea un plan de dezvoltare. Un lider politic a făcut recent o observaţie pe care au făcut-o mulţi alţii înaintea lui şi anume că România nu a realizat nimic de la integrarea în UE, pentru simplul motiv că nu şi-a propus nimic. Este perfect adevărat: din 2007 încoace, România este lipsită complet de orice proiect, ceea ce explică de ce instanţe externe cum ar fi CE sau alte capitale occidentale intervin direct uneori, discutând despre reformele necesare sau despre direcţiile strategice de urmat. Partidele româneşti exercită un soi de putere vidă, lipsită de proiect. Ele aduc mai curând cu organismele lipsite de inteligenţă, care se mişcă conform unor interese pur vegetative, ceea ce le conferă aparenţa vieţii cu spontaneitatea ei imprevizibilă, cu vioiciunea ei seducătoare, dar care nu au alt scop decât propria reproducere(…)
Întrebarea este dacă se mai poate aşa. Dacă România poate continua cu această somnambulie vegetativă. Iar răspunsul trist este că se poate” relatează Deutsche Welle.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998