CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Deutsche Welle: ”Dragnea va fi nevoit sa demisioneze”

0 comentarii / 1306 vizualizări / 9 octombrie 2013

Reputatul post Deutsche Welle este de părere că situația din PSD se complică vertiginos după trimiterea în judecată a lui Liviu Dragnea, și consideră că demisia acestuia din guvern este, probabil, inevitabilă.

”Trimiterea în judecată a vice premierului Liviu Dragnea pune guvernul într-o situaţie greu de susţinut şi slăbeşte autoritatea primului ministru în propriul partid” se afirmă într-un comentariu al D.W.
”În acelaşi timp dosarul lui Dragnea este şi o teribilă lovitură politică împotriva principalului partid de guvernământ. Al doilea om în partid şi în guvern va fi probabil nevoit să demisioneze chiar dacă prima sa reacţie a fost să rămână pe poziţii. «Mie îmi cere demisia domnul Traian Băsescu? Domnului Traian Băsescu i-au cerut demisia 7,4 milioane de oameni. Cine credeţi că ar trebui să plece?». Dar eventuala sa demisie nu este una ca oricare alta. Căderea sa politică va avea reverberaţii foarte puternice în sânul partidului social democrat, căci Liviu Dragnea a fost perceput ca unul dintre eroii campaniei anti-prezidenţiale care şi-a asumat cu îndrăzneală riscuri majore, mizând totul pe victorie(…)În orice caz, primul ministru nu poate evita căderea lui Dragnea decât pe termen scurt. Chiar dacă autoritatea sa în partid va avea de suferit, susţinerea colegului îi va crea dificultăţi mai mari ca şef al Guvernului. De altfel, presiunea asupra lui Dragnea a devenit cu atât mai mare cu cât Varujan Vosganian, aflat într-o situaţie asemănătoare, a demisionat” mai cred analiștii postului. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998