CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Deutsche Welle: Germania se preda Rusiei si Chinei

5 comentarii / 3444 vizualizări / 19 mai 2018

Deutsche Welle critică extrem de vehement, într-o analiză, reorientarea Germaniei dinspre SUA spre Rusia și China, amintind că, potrivit ultimelor cercetări sociologice, 80% dintre germani îl detestă pe Trump și doar 13% pe Putin.

”Să ne întrebăm ce se petrece în capetele unor vesteuropeni? Ce s-a întâmplat oare cu memoria lor? Dar cu instinctul libertăţii? Au uitat nu doar de invadarea Moldovei şi a Georgiei, ci şi de-a Ucrainei răsăritene? Au ajuns să accepte anexarea Crimeei, prin călcarea în picioare a dreptului internaţional şi susţinerea, ani la rând, a unui criminal în masă la cârma Siriei, căruia Moscova şi teocraţia iraniană i-au dăruit victoria în războiul civil declanşat de acelaşi sângeros satrap?” se arată în material.

”Răspunsul trist, la toate aceste întrebări, e, din păcate, afirmativ pentru toţi vesteuropenii care, în mod aiuritor, consideră Rusia lui Putin un pericol pentru pace mai redus decât SUA sub Donald Trump. Dacă se face abstracţie de firavele ecouri pozitive la eventualitatea aplanării conflictului nuclear cu Fenianul, reacţiile presei germane la deciziile de politică externă ale preşedintelui american, îndeosebi la cele privind Orientul Mijlociu, se pot grupa aproape integral sub registrul freneziei negative. Al isteriei. Al incoerenţei demenţiale şi al psihozei anxioase.

Potrivit unor sondaje, aproape 80 la sută dintre germani văd pacea lumii ameninţată de Donald Trump. Doar 13 la sută îl consideră mai periculos pe fostul şef al KGB, un ţar în al cărui imperiu ziariştii critici sunt mitraliaţi, omorâţi în bătaie, ori cad de la ferestre, iar politicienii opoziţiei au ba ghinionul să fie împuşcaţi la o aruncătură de băţ de Kremlin, ba să se trezească încarceraţi(…)

Li se pare germanilor aberantă revendicarea SUA, ca Germania şi alte state NATO, care profită de umbrela de securitate americană, să investească în fine 2% din PIB în propriul buget militar şi în apărarea comună?
Ori îi supără grav insistenţa asupra reechilibrării balanţei comerciale transatlantice şi transpacifice, de care au profitat la maximum, în detrimentul SUA, europenii şi chinezii?
Să fim serioşi. Cuplată cu delirul stângii extremiste şi al dreptei ultranaţionaliste, ambele susţinute din răsputeri de Kremlin, propaganda moscovită s-a dovedit net mai eficientă decât eforturile ziariştilor europeni şi americani de a informa şi a analiza onest” conchid analiștii D.W.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

  1. ce sa zic, musiu Iancu e adutorul….fanul statului de drept si indragostitul nebuneste de Codruta…

  2. poporul german uraste america pentru ca i-a eliberat de nazisti. la fel si japonezii

  3. Bine, dar cine sunt „autorii” articolului DW?!Nu or fi niste simpatici „jurnalisti”apropiati de ONG-urile d-lui Soros?!Merkel nu face decat sa fie pragmatica, Europa are nevoie de o Rusie partenera, nu de o Rusie inamica!„Jurnalistii” plang Crimeea (unde 80% din locuitori sunt rusi) , dar „uita de Kosovo sau de alte modificari pe harta Europei sustinute de Vest!Cat despre Siria, daca il lasau in pace pe Assad, era de 1000 de ori mai bine fata de ce e acum!

  4. Propaganda ce se face in Vest din anii ’70 incoace, pro PACE anti americana isi arata rezultatele. Dupa zeci de ani nu este de mirare atitudinea germanilor si a francezilor plus restul vesticilor fata de NATO si SUA….
    Mai igreu cu propaganda asta la noi si la restul esticilor. Insa si aici. dupa aproape 30 de ani de la caderea comunismului, este posibil ca tanara generatie sa cada prada acestui tip de propaganda in viitor.
    Daca adaugam in toata treaba asta si „superioritatea” vesticilor aroganta lor fata de mai amarâtii de estici ce vin sa le munceasca prin tara….nu ne paste ceva bun pe noi, astia de abia iesiram de sub jugul rusesc….Tare imi este ca la o adica un razboi ceva, tot noi sa fim terenul de „joaca” si de imparteala post-belica…..Asta daca nu o sa fim sbulberati cu totii intr-un cataclism nuclear…

  5. Germania s-a predat Rusiei. Klaus cel iute de minte, sau minte agera, sta sub poalele madamei merkel. Concluzia: si pe noi, colonia, ne-a predat Rusiei?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998