CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9731 RON DOWN | 1 USD = 4.5843 RON DOWN | 1 GBP = 5.8128 RON DOWN

Deutsche Welle: In Germania se pregateste suprimarea democratiei?

11 comentarii / 3817 vizualizări / 20 noiembrie 2020

”La Berlin s-a introdus și adoptat în Bundestag, cumva ”noaptea ca hoții”, proiectul unei legi de protecție împotriva infecțiilor. Legea împuternicește guvernul să domnească la adăpost de forul legislativ întru garantarea securității de contaminări a poporului panicat, obosit și de corona, și de libertatea venind la pachet cu statul de drept, întemeiat pe puteri separate, controlându-se reciproc” se arată într-un comentariu extrem de dur, intitulat ”Cum ni se fură libertatea” al Deutsche Welle pe marginea ultimei inițiative a guvernării Merkel.

”Pe viitor ar urma că șefa guvernului german și oamenii ei din executiv să poată determina rapid și fără obiecții parlamentare dacă se închid școlile, restaurantele, teatrele și lăcașurile de cult. Cândva, mai târziu, nu se prea știe când ori în ce condiții anume, Parlamentul, instituția odinioară cheie a democrației liberale, ar urma să-și dea, docil, acordul.

Reglementarea, comparată de criticii ei masiv, dar inexact, panicard și, deci, excesiv, în rețelele sociale, cu legea ”împuternicirii”, din 1933, care l-a eliberat pe Hitler de datoria de a nu domni fără a consulta Reichstagul, înființează temeiul unei împuterniciri guvernamentale pe timp de molimă. Executivului i se furnizează un soi de cec în alb și șansa de a afirma c-ar întări dreptul Parlamentului, în timp ce, de fapt, îl sapă. Asta, în timp ce criticii demersurilor guvernamentale de combatere a pandemiei au sporit și în Germania, în ultimul trimestru, vertiginos.

Acordat guvernanților, îndrituiți de o ”situație epidemică de dimensiuni naționale”, să poată îngrădi ori suspenda practic, sine die, în numele luptei contra virusului, mai toate drepturile fundamentale (în afară, poate, de cel la azil), inclusiv libertatea religioasă, de mișcare și a întrunirilor, noul cec în alb ar putea fi utilizat, zic criticii săi, pentru suprimarea democrației. În interesul securității, firește. Pardon, al sănătății. Și al protecției de contaminare. În ce măsură, odată adoptată, această normă anti-epidemică neclară, plină de scientismul unor cuvinte și supoziții de neînțeles, va rezista justiției și Curții Constituționale, rămâne de văzut” mai arată postul german.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

11 Comentarii

 1. Pai asta ne asteapta pe toti. Teoria conspiratiei? Uite ca se naste sub ochii nostri. Lipsa de imaginatie; din timp in timp, lucrurile se repeta; par trase la indigo.

 2. Poporul german nu mai este cel disciplinat de odinioara. Odinioara, germanul de rand ar fi stat acasa la o simpla recomandare sau la un simplu filmulet educativ difuzat prin TV, care sa-l invite sa fie inactiv. Astazi, cu 4 milioane de turci, cu un milion de imigranti aflati sub protectie sociala si atatea alte gunoaie in ograda, probabil ca sunt necesare masuri de forta. Ce sa aibe statul german cu libertatea individuala??? Aceasta este generatoare de prosperitate economica in conditii normale. Dar in conditii de pandemie, libertatea individuala este generatoare de haos, dezastru umanitar si sanitar, cheltuieli uriase pentru sanatate, care afecteaza bugetul. Intre a opera taieri de salarii si pensii si suprimarea unor drepturi democratice factice, guvernul a ales obligatia de a proteja bugetul de stat. Idioti si antisociali or fi destui si in Germania, care sa dea o alta interpretare realitatii.

 3. Daaaa, ce dragut. Daca nu impartasesti frica si imbecilitatile turmei esti – cum se zicea in comentariul anterior – idiot si antisocial. Carevasazica nu rumegi in acelasi timp. Asadar premisa lui Descartes, prima: „Ma indoiesc deci exist” este produsul unui antisocial, mai ales daca imi aduc aminte de Gustave Le Bon: Prin simplul fapt că face parte dintr-o mulțime organizată, un om coboară mai multe trepte în scara civilizației. Izolat, el poate fi un individ cultivat; într-o mulțime, el este un barbar – adică o creatură care acționează prin instinct. El posedă spontaneitatea, violența, ferocitatea, precum și entuziasmul și eroismul ființelor primitive, pe care mai tinde să le asemene prin facilitatea cu care se lasă impresionat de cuvinte și imagini – care ar fi în întregime fără acțiune asupra fiecare dintre indivizii izolați care compun mulțimea – și să fie induși să comită acte contrare celor mai evidente interese și cele mai cunoscute obiceiuri ale sale. O persoană dintr-o mulțime este un bob de nisip în mijlocul altor boabe de nisip, pe care vântul le agită după bunul plac.
  Da mai „Felix”, ma indoiesc precum Calinescu si Descartes. Voi privi critic orice forma de ingerinta dementa a STATULUI atunci cand am tot setul de argumentatii pro si contra a ceea ce acesta face.
  Sigur, in mintea colectiva, putina si nivelatoare, eu si INCA MULTI ALTII, suntem idioti si, desigur, antisocial. Sa fim imluscati, zic. Sa nu mai mancam din nutretzul poporului imbotnitzat. Traiasca Hitl, aoleu gresisem, traiasca Ferkel

  • Interesul Securității este obținerea puterii legislative prin care să-ți fută viitorul pentru totdeauna.

   Interesul SRI nu poate fi altul decât organizarea cât mai rapidă a alegerilor, înainte de adoptarea bugetului cu austeritate inclusă.

   Exact din acest motiv nu se face anchetă epidemiologică completă (oficială) și nu sunt testați contacții celor testați pozitiv. Alegerile trebuie organizate pe 6 Decembrie.

   În interesul SRI vii și tu să ne spui ce curajos ești tu și cum ai vrea tu să trăiești cu COVID și cum ai vrea să-ți omori colegii, părinții și bunicii pentru că doar creierul îți lipsește.

   • numele cu care postezi reprezinta cv ul tau, da?! Sau organul gandirii?

    • Doar mi-am stabilit un reper, un puțoi securist prost de dreapta, și-l fut în gură când am chef.

     • Vai vai ce urat vorbim! SI tu esti ala care trebuie considerat nonidiot si non antisocial. Mai ANTIFU-le, mai postac de stanga de canal, tu esti suparat mah sculimitrule. Tavaleste-te ANTIFULE sau in cazul tau ANTIFUTULE. Ia cu „pirimidon” si neuroleptice, mai surub cu filet pe stanga!

     • Campania MuiePSD m-a lămurit în ce țarp trăim, de asta n-am nicio jenă să-ți fut în gură toți securiștii, cu Andrei Caramitru în fruntea listei.

     • Postac de stânga ești chiar tu, ce-i drept nu într-atât de bolșevic ca Franklin.

      Ce-i cu ANTIFA? Ți-au șters creierul cei de pe luju? Covid nu există? :))))) Din 250 000 decese anuale în România, vreo 10 000 n-au fost de COVID? Aveau comorbidități? Hipoacuzie și onicomicoză? Mergi la școală! Pune-ți neuronul la treabă, nu mai sta cu curul pe el.

 4. Ha, ha, ha. Ma faceți sa (ma, sic) rad! Securiștii sunt din 90 în parlament (nu merita scis cu P) Dar pe găști, numite partide. Gașca care are și guvernul vrea majoritatea absoluta în parlament, sa poată scoate Armata în strada, la nevoie. O tara trădata de cei care trebuiau sa o apere, iar populația doarme ca boul pe coada. Dacă Romanica era apărată de serviciile ei secrete nu ajungea în halul în care este. E cât se poate de limpede chiar și pentru un copil.

  • Pățania din 22 decembrie 1989 a obligat Securitatea să facă preluări în masă. La ora asta Armata este o adunătură de inepți. Nimeni altcineva nu mai poate pretinde control absolut decât SRI.

   Cum adică România să fie apărată de servicii secrete? România este furată cu protecția serviciilor secrete, de 30 de ani. Dacă vrei să furi, firmele SRI îți prezintă lista de comisioane.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998