CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9681 RON UP | 1 USD = 4.6029 RON UP | 1 GBP = 5.8001 RON UP

Deutsche Welle, insinuări grave: Familia Băsescu a favorizat spionii de la NIS-Gazprom

8 comentarii / 3104 vizualizări / 5 octombrie 2022

”Cine i-a încurajat pe rușii de la NIS să vină în România” se întreabă siteul german Deutsche Welle, într-o analiză publicată azi, iar răspunsul e: familia fostului președinte Traian Băsescu, cea despre care se mai afirmă că ”a vulnerabilizat puncte strategice” pe bani, o acuzație extrem de serioasă.

”Afacerea NIS cu iz de spionaj în favoarea rușilor scoate la iveală că investițiile rusești au fost, dacă nu încurajate, cel puțin bine primite. Instituțiile de control nu le-au deranjat nicicând. Compania sârbă NIS, parte a grupului Gazprom, nu face doar afaceri în România, ci și culegeri de date sau chiar jocuri politice pe picior mare. Procurorii anti-mafia cercetează un posibil caz de spionaj, dar în urmă cu zece ani fiica președintelui atunci în funcție, Ioana Băsescu, se ocupase în biroul ei notarial de multe dintre tranzacțiile încheiate de Gazprom prin NIS în România. Nimic ilegal, ci doar câteva milioane de euro câștigați cu ușurință și, poate, prin vulnerabilizarea unor puncte strategice” se arată în material. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

8 Comentarii

 1. DW ar trebui să-și vadă bârna din ochii lor. Gazpromul a zburdat prin Germania. E amuzant cum vorbesc ei de influențe inclusiv politice ale Gazprom în România, iar despre țara lor tac. Ipocriți.

 2. daa…, si altii il faceau pe un Iulian Iancu omul rusilor. Inclusiv Petrov ..

 3. Petrov si Viktor Bout au fost buni prieteni si au facut business impreuna ? Doi negustori de arme caliti ? Sintem timpiti ?

  • Altfel nu ţi-ai pune întrebarea. Te-ai mirosit şi tu.

 4. Extraordinar! Spionii de la NIS. Am devenit obsedati. Tot ceea ce are o legatura cat de mica, cu Rusia, e nasol, e spionaj! Dar pe Mark Gittenstien cine l-a incurajat sa stea bine mersi cu fundul pe fondul nostru Proprietatea? Pe ce salariu? Investitiile rusesti nu ne-au spoliat. Dar cele americane, se pare ca da! Si sa nu mai vorbim de obraznicia, tupeul si traficul de influenta afișate si practicate de catre ambasadorii americani in RO, fara exceptie. In afara de spionajul pe fata, detineau si documente importante de la institutiile publice. Dar pe Joe Biden cine il incuraja sa il viziteze pe Băsescu, uneori chiar noaptea? Cu ce valize pleca? Cu ziare in ele?

 5. Pe mine ma șochează altceva! Băselu ne-a pus ca nație sa o sugem de la licurici și în același timp el își baga bănuțul în buzunar de la Putinelu!
  Mai mânca-ți-aș dacă ai mai candida te-as vota! Ca ai fost smecher și ne-ai dat clanta fără numar!
  P.s cu ajutorul celor pe care Helvig i-a dat afara!

 6. @ Cu ceva ani în urmă peste 50% dintre români au votat ca futăreala să fie promovată, cu Băsescu, ? Ceilalți au votat că „s-au ginit”, cu Geoană, ?

 7. & Dintre cei care au votat, ? Că după aceea vine „Santa Klaus” , și le dă, ?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998