CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9726 RON DOWN | 1 USD = 4.5313 RON DOWN | 1 GBP = 5.7463 RON DOWN

Deutsche Welle: ”Iohannis si PNL cred ca-si pot permite orice blat sau troc politic oneros”

4 comentarii / 5265 vizualizări / 21 februarie 2020

Președintele Klaus Iohannis este criticat extrem de sever de siteul german Deutsche Welle, într-o analiză semnată chiar de cel mai mare adulator al său, Petre Iancu, și care atrage atenția că șeful statului a cam luat-o rău razna prin porumb. ”Nu e bine așa, dle.președinte” scrie chiar din titlu analistul.

D.W. punctează decizia lui Iohannis de a numi șefi extrem de controversați ai parchetelor, afirmînd că acesta ”avea datoria să ştie că, spre a reface încrederea românilor deopotrivă în justiţie, în liderii politici şi în bunele lor intenţii şi practici, era imperativ, ca şef al statului, să nu creeze un precedent regretabil, trecând arbitrar, dacă nu şi abuziv, peste avizele negative ale CSM. Şi peste sfaturile unor ziarişti avizaţi. Şi peste propriile sale informaţii privind proasta reputaţie a unor magistraţi consideraţi duplicitari, rău pregătiţi, ori prea puţin frecventabili, date fiindu-le apropierile îndoielnice şi asocierile moral maculante(…)
Dar incapacitatea lui de a-şi motiva credibil numirile la şefia parchetelor, contraargumentând substanţial, astfel încât să demonteze persuasiv avizul negativ al CSM, ridică suspiciuni că l-a cuprins superbia. Că, trufăşiţi de victoriile lor, şi preşedintele, şi PNL cred că-şi pot permite orice blat sau troc politic oneros. Demersul său nu e doar o bilă neagră pentru şeful statului. E un handicap grav pentru întreaga societate. Una oricum vitregită de cleptocraţie, de uselism şi de servicii de informaţii nu întru totul adecvate”.

D.W. mai scrie că numirile făcute de președinte dedibilizează justiţia românească, dar amintește și de represaliile declanșate la adresa unor membri ai CSM, chemați la secția specială pentru dosare foarte vechi.

”Cea de-a treia putere s-a văzut afectată, în acest context, şi de presiunile exercitate de magistraţi obedienţi asupra unor procurori critici. Avizul negativ în CSM al unora din ei avea să antreneze convocarea lor nitam-nisan la SS (încă nedesfiinţata secţie specială creată de regimul Dragnea, pentru investigarea şi intimidarea magistraţilor) în dosare străvechi. În plus, îi expune pe magistraţi incertitudinilor unor abuzuri viitoare, comise de potentaţi care se vor justifica prin trimitere la dispreţul faţă de proceduri şi indiferenţa faţă de bunele practici democratice manifestate de actualul preşedinte în dosarul numirilor de procurori-şefi.” se mai arată în analiză. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. Dar cine a zis ca joianis klaun a vrut sa refaca increderea romanilor in justitie? Asta este preocuparea lui? A numit niste slugi care baltesc intr-o cloaca (justitia independenta), care la randul lor sa serveasca alte slugi (insusi klaun si ciuma galbena) care servesc interesele strainilor.

  2. Pleaca ai nostri vin ai nostri iar tot voi ramaneti….,, votantii,,

  3. Mishto observatia legata de serviciile de informatii nu tocmai adecvate. Pai ce sa adecvezi cu analfabeti, care vorbesc limba romana mai prost ca Herr Iohannis.

    Altfel, comrade Petre Iancu n-a fost deranjat de colaborarea SRI-DNA. Trebuie ca erau chestii sacre acolo, de nediscutat si de neobservat.

  4. Romanii nu vor oug pe justiție…diez sintemprostisinurenuntam.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998