CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Deutsche Welle: Iohannis vrea sa scape repede de Orban

6 comentarii / 3613 vizualizări / 15 decembrie 2020

”Ar fi fost nu doar logic, ci și elegant ca Ludovic Orban să plece în același timp din fruntea executivului și de la conducerea partidului, anunțând că urmează un congres, care să dezbată guvernarea ultimului an și cauzele înfrângerii. Ludovic Orban face politică de 30 de ani, înțelege multe din mecanismele puterii, știe toate scurtăturile, dar nu are simțul finitudinii. Nu se poate detașa, forțează nota, vrea să păstreze o parte, cât de mică, de putere. Așa că, încurcă, se încrâncenează să rămână șeful PNL și insistă să primească președinția Camerei Deputaților. Nu că nu ar merita-o, dar felul și momentul în care se reconvertește după eșec, scot la iveală nu atât un politician abil, cât mai degrabă unul care suferă de exces de sine” se arată într-un comentariu al siteului german Deutsche Welle.

”Negocierile pentru formarea noului guvern sunt, deci, complicate, din cel puțin două motive: poziția confuză pe care o are Ludovic Orban, care nu și-a asumat în întregime eșecul scrutinului din 6 decembrie, și competiția pentru putere în PNL, competiție în care s-a inclus și Klaus Iohannis. Liderul liberalilor Ludovic Orban a fost obligat de președintele Klaus Iohannis să-și dea demisia din fruntea guvernului, după ce PNL s-a clasat doar pe locul doi la scrutinul parlamentar din 6 decembrie, cu 25% față de PSD care are 29%.
Președintele vrea să scape repede de fostul său premier și să aducă pe cineva mai loial, mai tehnic, mai reformator, pe care să se bazeze, care să-l ajute să lăse ceva în urmă, care să-l poată propulsa în istorie” mai arată D.W. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

  1. Ce poate să lase un prost în urma sa? Haos, sărăcie, ură.

    • Un prost ca Băsescu a lăsat în urma lui un retardat ca iohannis.

  2. E semn că România nu se va face bine curând….

  3. curaj!!!! Domnule Presedinte

  4. Orban stie ca daca pleaca (de bunavoie, ori ba) din functii, e mancat…are toate exemplele posibile…ce se face el ca nu vede e ca toti din generatia lui politica au cam fost inlocuiti…de la stanga la dreapta…modelul sorosist „e randul tinerilor la furat!” functioneaza… uitati-va la useristi, stim toti cativa useristi cu mari probleme penale, pe documente…sa nu mai vorbim de sponsorizarea masiva a interlopilor notorii…ati vazut vreun dosar?! Bineinteles ca nu, desi ele exista…doar ca sunt folosite pentru :”fragezirea” viitoare…acum e randul ultimelor vestigii din democratia experimentata postrevolutionar…sa dispara…noua era are nevoie de tefelisti, #isti, indivizi instabili social si cultural, amorali si usor aliniabili…nu ca Orban nu s-ar incadra, doar ca are prea multe „obligatii”…si retraim vremea lui „sa dea cate una, sa ne-ajunga la toti”…
    P.S. ma bantuie un gand – daca noua era e implementata cu securitatea, daca „democratia” a fost opera serviciilor secrete…oare, comunismul n-a fost tot opera lor?! Nu de alta, dar, eu n-am auzit de angajati ai „sigurantei statului” morti prin puscarii…si nici prin asociatiile de detinuti politici nu m-am intalnit cu ei…

    • Când a fost nevoie, au supt ce li s-a pus în gură.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998