CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Deutsche Welle: Liberalii fac interventii in justitie pentru propriile dosare

4 comentarii / 3570 vizualizări / 25 noiembrie 2020

”Distorsionările produse în sistemul juridic de PSD în perioada lui Liviu Dragnea au fost păstrate, preluate, prelungite” atrage atenția siteul german Deutsche Welle într-un comentariu extrem de sever la adresa noilor guvernanți. Pînă într-acolo încît liberalii au ajuns să facă intervenții în justiție pentru propriile dosare, după cum susțin diverși magistrați, conform D.W.

”Secția Specială croită pentru a-i descuraja pe magistrații din cazurile de corupție (Secția pentru Investigarea Infracțiunilor în Justiție) pare să fi devenit folositoare și pentru actuala putere, iar magistrații vorbesc între ei despre o „justiție a melcilor” și despre intervențiile care se fac pentru dosarele în care apar „galbenii”, adică liberalii, numiți așa după culoarea dominantă a siglei PNL” se arată în comentariu.

”Sloganul „corupția ucide” a fost abandonat, deși dramele nu s-au terminat. Morala provizorie a ministrului Justiției și pasivitatea lui frenetică nu au fost de ajutor în recuperarea timpului pierdut pe vremea PSD și în restaurarea independenței și puterii magistraților. Dar cum ar putea Cătălin Predoiu să-și abandoneze strategia contemplativă, când exact acum un an și-a făcut o firmă cu vicepreședintele ALDE Cătălin Beciu, candidat pentru Senat din partea PRO România? Același Beciu, care îi numea în ianuarie 2017 „naziști, cretini și criminali” pe cei care protestau în Piața Victoriei împotriva vestitei Ordonanțe 13” mai punctează D.W. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

 1. Am avea așteptări de la Petrică Doicevele să le spună gogomăniile astea în special copiilor lui care sunt la fel de proști ca el.

  Securistul Predoiu s-a dat peste cap și s-a făcut de tot căcatul în încercarea de a desființa SIIJ. Predoiu a luat muie!!!

 2. Eficiența anticorupției” de pandemie: din 64 de dosare anunțate public de șeful DNA, procurorii au făcut în 9 luni doar 5 dosare care s-au terminat prin 2 rechizitorii. 59 de dosare ale DNA sunt în continuare in rem.

  Fără probe fabricate de SRI, falsuri și înseilări secretizate, DNA poate proba doar faptul că există degeaba. Guvernul SRI PDL fură pe față, în fața DNA.

 3. Mai, sa stiti ca, desi minte ca o gazeta sovietica, DW are dreptate, pe alocuri…ma gandesc la minciunile calificate aruncate in spatiul public, cum ca PSD a modificat legile justitiei si nu mai pot fi folosite inregistrarile de pe camere, daca au captat „din greseala” vreo chestie incriminanta…pai, galbinarii astia, chiar au luat in serios tampeniile pe care le-au slobozit…numai asa se explica de ce, desi in vazul unei tari, alegerile de la Bucuresti, sector 1 au fost talharite cu sacii, onorata n-a tinut cont de ele…daca asa a citit/vazut in presa, asa o fi…Avem o mare problema, SIIJ-ul ala nu ar trebui sa cerceteze magistratii infractori (poate inteleg si functionalii – infractiuni in justitie inseamna infractiuni, ca la batistuta ii controleaza CSM-ul…), adica nu inainte de a verifica daca onoratii stiu sa citeasca…cum, naiba sa inteleaga ala ca a savarsit o „penala”, ori
  vreun abuz, cand el nu stie sa citeasca si cerceteaza/judeca dupa ce afla din presa unidirectionata politic?!
  Si poate, pe la lectiile de alfabetizare, dupa ce au recitit si au fost verificati la intelegerea Constitutiei si Codului Penal…li se da si un extemporal din Ordonanta 13, ca, nu mai pot cu imputiciunea asta…toti neterminatii iti servesc ca „argument” antipesedist ordonanta aia, desi, sunt convins ca, mai ales lor, le venea manusa si nu mai erau nevoiti sa cumpere magistratii la bucata…

 4. DW da ne dai si noua exemple concrete de interventie a galbenilor in justitie? Ca prea seamana a propaganda usr+ articolul asta.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998