CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Deutsche Welle: Ponta a recunoscut ca a fost ofiter acoperit

0 comentarii / 2580 vizualizări / 17 octombrie 2014

Organul german de presă Deutsche Welle consideră că, prin declarațiile sale, premierul Ponta a recunoscut, practic, că a fost ofițer acoperit al SIE și că eforturile sale se îndreaptă, de aici încolo, nu spre negarea, ci spre valorificarea acestei informații.

”Într-un fel discret şi care nu are valoarea unei mărturii cu putere juridică, prim-ministrul Victor Ponta a recunoscut că a fost ofiţer de informaţii. El nu a spus niciodată direct şi simplu că nu a fost agent SIE, ci a recurs la formulări oblice, care lasă loc la toate posibilităţile din punct de vedere logic, dar care, psihologic vorbind, înseamnă o mărturisire.

De fapt insistenţa sa legată de faptul că şi de-ar fi fost agent, nu ar fi putut spune, este lămuritoare. La aceasta, se adaugă dorinţa sa, explicabilă, de a pune activitatea de informaţii în cea mai bună lumină, aşa cum a făcut şi atunci când a evocat un dialog cu fiul său. Băiatul l-ar fi întrebat dacă este spion şi s-a arătat, ne spune premierul, dezamăgit de răspunsul său negativ. E perfect plauzibil. Dar tâlcul este că trecutul său, pus sub acuzare, ar trebui mai curând valorizat pozitiv. Scopul său nu este aşadar să nege, ci să evite judecăţile nefavorabile” afirmă analiștii postului. Mai multe aici. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998