CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Deutsche Welle: ”Presedintele Iohannis, lipsit de decenta si complice al cleptocratilor”

2 comentarii / 3128 vizualizări / 7 mai 2020

Decizia CEDO în cazul Kovesi îl aduce pe președintele României în bătaia săgeților siteului german Deustche Welle, care îl acuză că a devenit complice al infractorilor, că e lipsit de dedcență, de vitejie și de spirit de sacrificiu și că a încercat să tragă profituri electroale de pe urma sentinței amintite, în locul unei autocritici tăioase

”Urmele degetelor judecatorilor de la Strasbourg s-au intiparit si pe fata „ansamblului autoritatilor” statului roman, reprezentat de un presedinte care, cand ar fi fost mai mare nevoia de forta exemplului sau, de vitejia si de spiritul sau de sacrificiu, a evitat sa se lase suspendat.
Presedintele Klaus Iohannis a acceptat, deci, sa comita nedreptatea pe care a parut sa fie fortat s-o savarseasca, devenind, fie si involuntar, complicele cleptocratilor pe care pretindea sa-i combata. Ba a semnat actul indispensabil revocarii, fara sa aiba decenta de a-si regreta public gestul si de a-si exprima recunostinta pentru bilantul exceptional al exemplarului magistrat nedreptatit(…)

Or, i-ar fi stat bine presedintelui sa nu dea impresia, ca in nefericitul sau puseu antimaghiar, ca ar trage iar politic spuza pe turta Cotrocenilor si a PNL, cerand, intru reformarea CCR, votul antipesedist al electoratului. L-ar fi avantajat in schimb, in obtinerea acestui vot neindoielnic necesar, sa adauge casantelor si justificatelor sale critici si cateva cuvinte autocritice. Ar fi fost firesc sa regrete public rolul pe care l-a jucat el insusi, ca lider ales al tarii, in condamnatele fapte savarsite in grup, in 2018, impotriva doamnei Kövesi, a justitiei si, implicit, in contra ansamblului autoritatilor statului roman” se arată în analiza D.W. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Meh. Tovarășul Moscu învie și el.

  2. Sa si-o ia pe Kovesi, o merita! Sa ni-l ia si pe Iohanis, alta lumina si tot din Sibiu…Mai avem, ca, parca s-a mutat Marginimea la Bucale…si Turcan si Costache, mai sunt si useristii lui Barna…noi ii sprijinim, l-am trimis si pe matrozul Petrov sa sprijine UE din interior, asa cum a facut cu toate institutiile in care a reglementat echilibrul dintre alcool si cuburile de gheata…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998