CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Deutsche Welle: ”Steaua sefei DNA incepe sa apuna”

2 comentarii / 3519 vizualizări / 28 septembrie 2016

”Noi acuzații privind integritatea șefei DNA, Laura Codruța Kövesi, pun în mare dificultate sistemul de putere din România, care s-a sprijinit explicit pe ”lupta împotriva corupției”” relatează analiștii Deutsche Welle, într-un comentariu dat azi publicității.

”Plagiatul șefei DNA, Laura Codruța Kövesi este dovedit de multă vreme. Lipsește confirmarea unui for oficial, așa cum este CNATCDU, dar pentru opinia publică sunt suficiente dovezile prezentate până acum” scrie D.W.

”E clar însă că ne aflăm la un punct de cotitură și că steaua procuroarei începe să apună. Dacă nu s-a găsit în România un om cu autoritate morală și suprafață publică care să denunțe impostura Laurei Codruța Kövesi, atunci acuzatorii ei obișnuiți, puși sub urmărire penală și a căror credibilitate a fost mereu pusă la îndoială, s-au hotărât să facă un gest ”kamikaze” și să se autodenunțe(…)
De aici înainte faptele ar trebui să intre pe făgașul normal: întrunirea CNATCDU în noua sa componență și examinarea tezei incriminate. În paralel, ca o consecință a denunțului lui Sebastian Ghiță, ar urma să se deschidă o acțiune penală împotriva demnitarilor care au participat la falsificarea raportului din 2012.
Politic vorbind situația este însă extrem de confuză și este posibil să asistăm la o nouă tentativă de mușamalizare. În orice caz acesta a fost primul impuls. Șefa PNL bunăoară, Alina Gorghiu, a căutat în mod evident să minimalizeze situația afirmând că autodenunțul lui Sebastian Ghiță pare ”doar o cacealma”. Președintele Klaus Iohannis a părut la rându-i extrem de incomodat de subiect, declarând că gestul lui Sebastian Ghiță este ”ciudat” și că s-a produs ”din cauza campaniei electorale”.
Dar problema nu este doar electorală, deși, cu siguranță, că are și această motivație. E mai gravă. Căci întregul sistem de putere din România se susține pe anchetele DNA și pe credibilitatea persoanelor care le girează” mai scrie D.W. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Sa le fie gura aurita!

  2. Vine de se leaga… Primul discurs al lui Iohanis in fata judecatorilor a fost unul de presedinte, cu mult bun simt si in spiritul constitutiei, sau, intr-o inerpretare deneatica, discursul unui invinuit, al unui potential trimis in judecata. Ambele interpretari sunt corecte. Apoi, stupoare! Omul a fost chemat la ordine, i s-au verificat sforile si microfoanele, s-au strans suruburile si s-a intors la 180 de grade, cu justitia, confundata cu DNA in gura, cu cererile aberante de demisie a tuturor celor pe care pusese DNA ochii, bineinteles toate astea la schimb cu rasfaturile iohaniste, pe principiul: daca slujesti binomul DNA-SRI cum trebuie, ai parte de multe recompense, cum ar fi „guvernul meu”, eliminarea adversarilor politici si chiar de o retea bine garnisita de postaci gata pupatori de fund prezidential. Basca, vacante cu ravisanta unde visau la pubertate muschii tai. Toti. Acum, dupa ce a functionat atat de bine cuplul sibian penibil-fantezist, la umbra binomului facator de europa unita (franco-german), cum au inceput patrtonii sa se scarpine, slugile astea din campul tactic autohton, au dat in fandaxie. Francezii o decoreaza pe Kovesi, pe bune, avem lactate, apa si ciment, medicamente, pe langa multe altele, toate astea prin scoaterea de pe piata a romanilor „corupti”. Nemtii il decoreaza pe Iohanis pentru ce face sefa DNA pentru francezi (?!) si pentru multele servicii pe care le presteaza golemul personal pentru ei. Daca ne-am uita numai la masinile cu care se deplaseaza institutiile statului…Undeva, se rupe lantul de iubire germano-francez. Poate ca elicopterele de la Ghimbav sa fi rupt echilibrul economic?! Se rezolva. Ca Ghita s-a pornit asa de incalzire… Nu va inchipuiti ca o sa mai aflati ceva. S-a inteles mesajul…Ca Germania se pregateste sa castige razboiul si Franta e doar colaborationista, nu chiar aliata. Romania nu mai are rafinariile, nici granarul, patriotii au murit de mult si rusii vin si ei (ca vasnici investitori strategici) la impartirea restului prazii. Daca nemtii astia corecti politic ar fi pomenit ceva si de trecutul, cu adevarat penal, daca s-ar misca justitia cu adevarat si prezentul penibil si meschin al guvernatorului lor! Asa, de-un echilibru!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998