CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Deutsche Welle – teza exploziva: Ponta, urmatorul mare fugar din Romania

4 comentarii / 4061 vizualizări / 11 aprilie 2018

Fostul premier Victor Ponta îl folosește pe fugarul Sebastian Ghiță drept experiment pentru un plan personal: acela de a fugi din țară dacă se îngroașă gluma cu dosarele sale de la parchet. Ipoteza șocantă aparține siteului german Deutsche Welle, care mai susține că Ponta ar alege tot Serbia drept loc de refugiu, mai ales că el a devenit și consilier al președintelui Vucici.

”Ca și Ghiță, Ponta este inculpat în mai multe dosare de corupție, în România. Ponta nu a dispărut încă din România, țară din care, asemeni lui Ghiță, oameni care au făcut averi controversate dispar peste noapte și apar acolo unde este mai greu să fie extrădați în România și de unde pozează în victime ale unei prigoane politice. Spre disperarea majorității cetățenilor care așteaptă în zadar, de 28 de ani, ca miliardarii de carton ai capitalismului pe banii statului să fie pedepsiți, iar averile să li se întoarcă acolo de unde le-au furat. E cazul Elenei Udrea, fost ministru, și al Alinei Bica, fostă șefă a parchetului anti-mafia, fugare în Costa Rica, acolo unde a murit în condiții suspecte un alt fugar, om de afaceri din anturajul actualului șef al social-democraților români, Liviu Dragnea. Alții au ales Londra, cum este Gabriel Popoviciu, proprietarul controversat a jumătate din nordul bine dezvoltat economic al capitalei României, ginerele mâinii drepte a lui Ceaușescu, sau Alexander Adamescu, fiul unui controversat om de afaceri despre care se spune că s-ar fi ocupat printre altele, înainte de 1989, de aprovizionarea elitei comuniste cu parfumuri din Vest. În Israel stă ascuns Elan Schwartzenberg, ale cărui afaceri s-au învârtit prin zonele corupte ale puterii. Iar în Madagascar s-a auto-exilat Radu Mazăre, ani de zile primar al celui mai mare oraș-port de la țărmul românesc al Mării Negre, personaj exotic condamnat deja la închisoare într-unul din multele dosare în care este judecat. Toate aceste personaje au două elemente în comun: au avut acces direct la resursele statului și, de unde s-au ascuns, toți acuză procurorii anti-corupție că le instrumentează dosare politice” scrie D.W.

”Ponta ar putea aștepta sentințele pe malul sîrbesc al Dunării”

”Nu ar fi însă exclus ca Sebastian Ghiță să fie și poligonul de încercare al fostului premier Victor Ponta. Dacă justiția de la Belgrad reușește să-l facă intangibil Bucureștilor pe Ghiță așa cum l-a ascuns de Sofia pe bancherul bulgar Țvetan Vasiliev, atunci și pentru Ponta va fi lejer să își primească eventuala pronunțare a sentințelor de pe malul sârbesc al Dunării” mai scriu analiștii D.W.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. „Analiștii DW” e de fapt propagandistul ăla neocominternist, demn fiu al comiternistului de taxu’. Honestly, bre.

  2. Dragnea a fugit deja in Brazilia ? Va conduce PSD-ul de pe plaja braziliana ?

  3. PublicatiaDV are prieteni si informatori aici.

  4. DW sucks; o asa numita publicatie de prestigiu nu se poate macula din cauza unui pepino aka SIE!
    Poate ne explica ” prestigioasa” cum e cu abuzul in serviciu, infractiune care nu exista in codul penal german?!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998