CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Deutsche Welle, verdict amar in scandalurile din Romania: ”Nu exista responsabilitati, ci doar functii”

5 comentarii / 2774 vizualizări / 13 aprilie 2021

”Pentru ceea ce s-a întâmplat la Spitalul Foișor nu va plăti nimeni, deși premierul aștepta să vadă „dacă mai este onoare în România”. Managerul Ioan Stoica, considerat un foarte bun chirurg, aflat în funcție de mai mult de 20 de ani, s-a opus cât a putut transformării spitalului său în spital Covid, după ce șeful DSU, Raed Arafat, a luat această decizie, contrasemnată și de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Spitalul de Ortopedie Foișor nu se află în subordinea ministerului de resort, ci sub Primăria Capitalei, unde Nicușor Dan ar putea fi pus și el pe lista celor culpabili. Liberalii au vrut să se folosească de spectacolul cinic de la Foișor pentru a-l demite pe Voiculescu, dar liderii USR-PLUS l-au apărat bine și, în loc să existe o discuție despre cum au ajuns bolnavii în stradă, a fost un duel politic între partidele din aceeași coaliție” scriu analiștii siteului german Deutsche Welle.

Niciun vinovat pentru incendiile din ultimele luni

”Oricum, birocrația bine ramificată e gândită special astfel încât să nu existe responsabilități, ci doar funcții. Încâlceala aceasta se pretează jocurilor politice, sabotărilor, învinuirilor gratuite, duplicităților, dar în niciun caz excesului de onoare. Cine să-și asume erorile făcute în această criză pandemică, devreme ce administrarea ei se face pe atât de multe planuri: Ministerul Sănătății, DSU aflat în subordinea MAI, MApN prin Campania de vaccinare, primăriile care au în subordine diferitele spitale.
Pentru incendiile care au omorât pacienți în ultimele șase luni nu și-a asumat nimeni responsabilitatea și nici nu există deocamdată vinovați. Nici la Spitalul Victor Babeș din București, unde luni seara au murit trei pacienți, nu există vinovați. Nici la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș, unde în ianuarie au murit patru oameni într-un incendiu și încă alții după, nu există încă responsabili, și nici la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, unde au murit 10 persoane” se mai arată în material.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

 1. Degeaba! Vladut este de neinlocuit!

 2. Stoica trebuia demis imediat.

  Ce legatura are ca e manager de 20 de ani sau ca e un eminent chirurg. In primul rand nu poti fi amandoua deodata. In al doilea rand, ca eminent chirurg, mars de munceste pe rupte la un spital privat, eminentule. Iar in al treilea ranad, daca e asa de bun manager o sa castige imediat urmatorul concurs la care se va inscrie, care e problema?

  • Numai la Securitate se poate să iei ciobanul murdar de balegă pe mâini și să-l instalezi în fruntea unei instituții, chiar partid.
   Toți securiștii debutează în privat, furând bani de la stat, care e problema?

 3. DW 10 puncte….

 4. […] ”Oricum, birocrația bine ramificată e gândită special astfel încât să nu existe responsabilități, ci doar funcții. Încâlceala aceasta se pretează jocurilor politice, sabotărilor, învinuirilor gratuite, duplicităților, dar în niciun caz excesului de onoare. Cine să-și asume erorile făcute în această criză pandemică, devreme ce administrarea ei se face pe atât de multe planuri: Ministerul Sănătății, DSU aflat în subordinea MAI, MApN prin Campania de vaccinare, primăriile care au în subordine diferitele spitale.Pentru incendiile care au omorât pacienți în ultimele șase luni nu și-a asumat nimeni responsabilitatea și nici nu există deocamdată vinovați. Nici la Spitalul Victor Babeș din București, unde luni seara au murit trei pacienți, nu există vinovați. Nici la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș, unde în ianuarie au murit patru oameni într-un incendiu și încă alții după, nu există încă responsabili, și nici la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, unde au murit 10 persoane” se mai arată în material, scrie inPolitics. […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998