CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9726 RON DOWN | 1 USD = 4.5313 RON DOWN | 1 GBP = 5.7463 RON DOWN

Deviaționism în partidul lui Ciucă: senator PNL cere strîngerea relațiilor cu China

6 comentarii / 2458 vizualizări / 25 octombrie 2022

În timp ce liberalii nu mai prididesc eforturile de a tăia legăturile României cu China pe toate planurile, în partidul președintelui Iohannis apare un deviaționist. Senatorul Daniel Fenechiu cere în parlment, printr-o declarație politică, exact contrariul, adică strîngerea relațiilor dintre România, China și Taiwan.

”Fără îndoială, România trebuie să respecte acordurile și regulile internaționale, să mențină relația cu China. O țară, două sisteme este o constantă a politicii europene. Dar și statele despre care am vorbit anterior (ale UE n.r.) sunt în aceeași situație și, cu toate acestea, procedează altfel. Au relații excelente deopotrivă și cu China, și cu Taiwanul. Interesele lor economice au metamorfozat o viziune pragmatică, o viziune în care prioritar este interesul economic și investițional de atragere de capital și tehnologie, de schimburi educaționale și culturale. În opinia mea, oportunitățile investiționale și tehnologice taiwaneze sunt nu doar atractive, ci și o sursă de dezvoltare economică pentru România, iar deschiderea unei misiuni economice la Taipei este o necesitate indiscutabilă. România poate și trebuie să aibă relații economice și cu China, și cu Taiwanul, așa cum au toate țările din Uniunea Europeană” afirmă senatorul PNL. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

 1. „O țară, două sisteme”
  -steaua si dinamo,dap.

  • Nu este Steaua și Dinamo!
   Ăștia sunt China și Corea!
   Sunt Steaua și FCSB!
   Ăștia sunt din aceasi muma dar cu alta ciuma ca șef!

   • draga psd-istu:
    -tov. Kim din Coreea de nord NU S-A MASCAT!

 2. Nazistul johanis werner este ruinatorul absolut al României. Afara cu fascistul din tara ! Sper sa fie spânzurat în piața publică. .

 3. Lituania si alte tari africane, sud americane au facut greseala de a deschide misiuni economice si diplomatice, ba chiar sa recunoasca o independenta Taiwanului.

  Replica Chinei a fost devastatoare (nu verbal) ci economic la adresa acelor tarilor.

  Romania, cu criza COVID, criza de razboi, criza energetica nu isi permite INCA un razboi, China nu a iertat nicio tara, nu va ierta nici Romania.

  Romania nu este Franta, SUA, UK, Germania, nu ne permitem sa facem ce fac „cei mari”, suntem prea mici.

  Ii recomand fostului slugoi al lui Dan Diaconescu, actual slugoi la PNL, un avocat submediocru din Bucuresti (fostii clienti nu il recomanda), sa nu mai bea si sa nu mai lucreze in baza unor spagi minore pentru interese straine.

 4. & Foaie verde ,,popularul”
  E mai iute ca ogarul,
  Schimbă repede stăpânul
  Să nu-i strângă alții ,,fânul”, ?
  UE cu voi !
  De la cap pân’ la ciorap,
  Și să mâncați salam cu soia
  Când v-o da banii Țipoia , ?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998