CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9769 RON UP | 1 USD = 4.5843 RON UP | 1 GBP = 5.8121 RON DOWN

Dezastru in Germania: extrema dreapta devine liderul opozitiei

1 comentariu / 5607 vizualizări / 4 martie 2018

Azi s-a anunțat rezultatul oficial: membrii Partidului Social-Democrat (SPD) au aprobat, prin votul derulat în ultimele săptămîni, noul acord de coaliţie guvernamentală cu Uniunea Creştin-Democrată (CDU, centru-dreapta), condusă de cancelarul Angela Merkel.

Din cei peste 366.000 de membri SPD care şi-au exprimat votul, peste 66% au votat pentru noul acord cu CDU, fapt care înseamnă continuarea marii coaliţii între cele două formaţiuni, potrivit Mediafax

Din acest moment, criza guvernamentală care durează de anul trecut ia sfîrșit în Germania, dar, în plan politic, dezastrul s-ar putea abia să înceapă. Asta, pentru că intrarea socialiștilor la guvernare alături de creștin-democrați va transforma automat în principala forță de opoziție Alternativa pentru Germania, partid de extremă dreapta.
Reamintim că reticența socialiștilor germani de a intra, încă o dată, la guvernare alături de Merkel a fost cauzată de constatarea că după fiecare asemenea aventură politică zestrea electorală a partidului s-a subțiat dramatic. Luna trecută, încă înaintea noii intrări la guvernare, sondajele au plasat SPD sub AFD, în premieră. După noul mandat, soarta socialiștilor, ajunși pe la cota 15%, riscă să devină de-a dreptul incertă.

Creșterea și mai accentuată a AFD, acum devenită lider al opoziției, concomitent cu fireasca erodare a CDU-SPD la guvernare, poate aduce rezultate complicate la europarlamentarele de anul viitor, tulburînd o Uniune Europeană și așa dată peste cap. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Mulțumesc !!!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998