CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Dezastru managerial – TVR: 7 canale = 3.000 de euro incasari zilnice din publicitate

0 comentarii / 1746 vizualizări / 12 iunie 2012

Consiliul de Administrație al TVR își trăiește ultimele ceasuri, în această după amiază urmînd să aibă loc respingerea de către plen a raportului de activitate al instituției, dar problemele catastrofale rămîn și nu e limpede cum vor fi rezolvate.
Între altele, viitorul manager va trebui să se descurce cu încasări zilnice din publicitate de, țineți-vă bine, 3000 de euro pe zi, de la toate cele 7 canale ale televiziunii publice.

Ultima ședință a CA al TVR a adus pe masă cifre-șoc legate de prăbușirea încasărilor din publicitate ale canalelor publice. De la un milion de euro pe lună, la începutul anului și 500.000 de euro în martie, s-a ajuns ca, în aprilie, încasările totale din publicitate să ajungă la 409.000 RON, adică cca.92.000 de euro, sau 3.000 de euro pe zi.
Dacă am face o împărțeală strict matematică, ar rezulta cca.400 de euro zilnic atrași de fiecare din cele 7 canale publice, în condițiile în care luna aprilie a avut mari sărbători precum Paștele, meciuri europene de prim rang șamd, fiind, deci, seson de maxime audiențe.
Dezastrul financiar este dincolo de cuvinte, lucru care nu împiedică, însă, Comitetul Director, cu Alexandru Lăzescu în frunte, să încheie, pe mai departe, într-o veselie tot felul de contracte cu firme private pentru diverse achiziții de programe.

La orele prînzului, comisiile de Cultură ale parlamentului dezbat rapoartele de activitate pe anii 2009, 2010 și 2011 ale Societății Române de Radiodifuziune și a rapoartelor de activitate pe anii 2010 și 2011 ale Societății Române de Televiziune.

Încălcarea grosolană a legii de către fosta putere, care a refuzat să dezbată rapoartele de activitate ale celor două instituții în ultimii 2-3 ani, va avea consecințe aiuritoare, în cursul zilei de astăzi.
Astfel, potrivit senatorului PSD Georgică Severin, comisiile vor fi nevoite să aprobe rapoartele de activitate ale instituțiilor pe 2009 și 2010, și să le respingă doar pe cele din 2011. Motivul? ”Dacă am respinge rapoartele anterioare anului trecut, ar însemna că toate deciziile luate ulterior de către Consiliile de Administrație sunt lovite de nulitate, pentru că respingerea raportului atrage, conform legii, demiterea Consiliului,iar acest lucru ar genera un haos instituțional de neimaginat” afirmă Severin, pentru Inpolitics.

După dezbaterea în comisii, rapoartele vor fi trimise, după-amiază, în plenul Camerelor reunite, unde se va înregistra în mod categoric un vot negativ, punînd capăt activității actualelor CA-uri.
Tot astăzi, parlamentul ar putea desemna directori interimari ai celor două instituții media, care să conducă pînă la derularea de alegeri în Radio și TVR pentru desemnarea noilor reprezentanți ai salariaților în CA, fiind necesară o ședință ulterioară pentru numirea noilor consilii. Cum timpul rămas din actuala sesiune e scurt, e probabil că pînă în toamnă Radioul și TVR vor fi conduse de respectivii directori interimari. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998